SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIES

Un any de presó per pintar grafitis en un tren a l'estació de Cervera

L'Audiència de Lleida també el condemna a una indemnització de gairebé 5.000 euros i una multa de 1.080 || Va ser sorprès per la policia quan fugia del lloc

Imatge d’arxiu d’un tren afectat per grafitis a l’estació de Cervera.

Imatge d’arxiu d’un tren afectat per grafitis a l’estació de Cervera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència de Lleida ha condemnat a un any de presó per un delicte de danys un acusat de pintar diversos grafitis a dos vagons d’un tren que estava estacionat a l’estació de Renfe de Cervera. El tribunal rebutja el recurs presentat per la defensa i confirma la pena imposada en primera instància pel Jutjat Penal 2 de Lleida, que també va imposar al condemnat una multa de 1.080 euros i el pagament d’una indemnització de gairebé 5.000 euros.

L’Audiència considera que hi ha prou proves per confirmar l’autoria del delicte i diu que la pena imposada és proporcional als danys causats. Segons s’extreu de la sentència, la prova de càrrec que sustenta la condemna està constituïda per la declaració dels agents de la Policia Local i Mossos d’Esquadra, que l’11 d’agost de l’any 2017, de matinada, portaven a terme tasques de vigilància a l’estació de Cervera i van veure diverses persones que fent pintades en un tren.

Els agents van comprovar que hi havia cinc persones, de les quals quatre se’n van anar corrents del lloc i només van poder interceptar-ne una, l’acusat. Aquest individu, segons les declaracions policials, tenia taques de pintura a les mans i la roba, i estava “cansat i nerviós”. A l’identificar-lo, l’acusat va negar que estigués fent pintades i va dir que va córrer al veure els agents perquè portava haixix a sobre.

Per a l’Audiència, la prova sobre l’autoria “resulta contundent” ja que els agents van poder veure diverses persones pintant un tren i després van poder detenir l’acusat, que tenia taques de pintura. Rebutja l’al·legació de la defensa que l’acusat treballava pintant escenaris i constata que l’acció que va cometre es tipifica en un delicte de danys i no un mer deteriorament estètic perquè va suposar un deteriorament considerable als vagons del tren.

En aquest sentit, considera proporcionada la indemnització fixada que ha de pagar a Renfe pels danys, d’un total de 4.972 euros pels treballs que va suposar pintar de nou tot el tren. La defensa sol·licitava l’absolució o una responsabilitat civil de 2.000 euros, a la qual cosa es va oposar la Fiscalia. La sentència de l’Audiència encara no és ferma i es pot recórrer.

tracking