SEGRE

MEDI AMBIENT ESPAIS NATURALS

Denuncien danys de totterrenys al Parc de l'Alt Pirineu

Durant la Setmana Santa, i demanen a Mossos i Rurals que reforcin la vigilància

Pilones per impedir el pas arrancades a Sant Joan de l’Erm.

Pilones per impedir el pas arrancades a Sant Joan de l’Erm.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Responsables del Parc Natural de l’Alt Pirineu i de l’estació d’esquí nòrdic de Sant Joan de l’Erm van denunciar ahir destrosses provocades pel pas de cotxes 4x4, buguis i quads en pistes forestals on estan prohibits els vehicles a motor. Va passar per Setmana Santa i els vehicles, tots amb matrícules d’Andorra, els van veure el guarda de Sant Joan de l’Erm i turistes. Des del Parc van lamentar els fets i van assegurar que “són sancionables”. Els Mossos d’Esquadra van aixecar dos actes per infringir la normativa d’accés motoritzat al medi natural.

Des de Sant Joan de l’Erm van explicar que en els últims quatre festius van detectar set buguis, cinc totterrenys i tres quads. Apunten que van destrossar baranes de fusta que impedeixen el pas i que el Parc Natural havia instal·lat feia tot just dos setmanes per evitar l’accés amb vehicles a motor (vegeu SEGRE del 27 de març). Alguns conductors, lamenten, es van enfrontar als turistes. El Parc Natural ha sol·licitat als Mossos d’Esquadra i als Agents Rurals que “reforcin” la vigilància i ahir van assegurar que incrementaran els sistemes que impedeixen el pas de vehicles motoritzats.

Una barbacoa, inaccessible per una tanca

D’altra banda, veïns de Vall de Cardós van denunciar que una barbacoa a l’aire lliure ha quedat inaccessible. Al seu voltant han instal·lat una tanca i un pastor elèctric per reunir al recinte cavalls que, dies abans, pasturaven en un prat proper. Els veïns van indicar que s’han dirigit al parc i al consistori per saber qui és el responsable, per ara sense resposta.

tracking