SEGRE

MUNICIPIS SEGURETAT

Les 33 càmeres de vigilància de la Seu, sense estrenar des que les van col·locar fa un any

L'ajuntament no pot posar-les en marxa fins que ho aprovi una comissió que depèn d'Interior || Aquest organisme no s'ha pronunciat fins ara i el consistori li reclama que ho faci

Una de les càmeres de videovigilància instal·lades al parc del Toll del Bressol de la Seu d’Urgell.

Una de les càmeres de videovigilància instal·lades al parc del Toll del Bressol de la Seu d’Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les 33 càmeres de videovigilància instal·lades en diferents punts de la Seu per evitar vandalisme als carrers i contra equipaments públics estan apagades des que l’ajuntament les va desplegar, fa més d’un any. Això es deu al fet que encara no han obtingut el vistiplau de l’organisme que les ha d’autoritzar. Es tracta de la comissió de control de dispositius de videovigilància, que depèn del departament d’Interior.

L’empresa Protección e Imagen SL va ser l’encarregada d’instal·lar els dispositius d’enregistrament i de dur a terme els tràmits per obtenir l’autorització necessària, després d’adjudicar-se el contracte en concurs el març de l’any 2019. Les càmeres es van desplegar a la capital de l’Alt Urgell mesos després i van suposar una inversió de 35.522 euros.

L’ajuntament va enviar fa un mes un requeriment a la comissió perquè resolgui sobre les càmeres

El vicealcalde de la Seu d’Urgell, Francesc Viaplana (ERC), va explicar ahir que l’ajuntament ha enviat diversos requeriments a la comissió de videovigilància perquè es pronunciï sobre els dispositius ja instal·lats i encara inactius. “L’últim es va enviar per escrit fa un mes”, va indicar Viaplana, i va apuntar que “encara no hem obtingut resposta”, de manera que “no sabem si farà falta modificar algun dels dispositius”.

L’edil va lamentar que el sistema de vigilància no estigui encara en funcionament després de tant temps i va assegurar que posar-lo en marxa depèn només que la comissió ho aprovi. “Ho tenim tot a punt per posar-ho en marxa tan aviat com aquest organisme ens doni el vistiplau”, va recalcar.

El projecte de videovigilància a la Seu d’Urgell va suposar col·locar un total de trenta-tres càmeres de seguretat, distribuïdes entre un total de nou equipaments públics del municipi. Estaran connectades de forma remota i a temps real amb les dependències de la Guàrdia Urbana i quedaran registrades perquè, en cas de necessitat, es puguin visualitzar les imatges gravades durant els dies següents.

Dos d’aquestes càmeres de videovigilància s’han instal·lat a l’ascensor del Parc del Segre. Sis més són a l’exterior del pavelló poliesportiu. Quatre d’aquests dispositius d’enregistrament són a la plaça Joan Sansa, tres a la plaça del Codina, set a l’edifici de les Monges i tres al parc del Toll del Bressol, on es troba l’skate park.

N’hi ha dos més a l’aparcament per a autocaravanes, quatre al Claustre de Racionero i les dos restants s’han instal·lat a la Torre Solsona.

tracking