SEGRE

HABITATGES POLÈMICA

Una immobiliària ven pisos de Sant Isidori tot i haver iniciat la demolició

L'últim bloc del grup va ser declarat en ruïna el 2020 i s'ultima el desallotjament

Els treballs de demolició del bloc A.

Els treballs de demolició del bloc A.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La immobiliària Servihabitat ven encara sis habitatges del Grup Sant Isidori de Mollerussa, els blocs del qual s’han declarat en ruïna. Ho ha fet quan ja han començat els treballs d’enderrocament, amb la demolició del primer. A la pàgina web d’aquesta empresa de CaixaBank, així com en fullets que s’han repartit en diversos municipis del Pla, es presenten sis pisos d’aquest grup, amb uns preus que oscil·len entre els 12.100 euros per un habitatge de 42 metres quadrats; fins a 44.500 euros per un de 96 metres quadrats.

Alguns anuncis destaquen que són habitatges “a reformar”, una cosa impossible ja que han estat declarats tant en ruïna tècnica com econòmica. Això va ocasionar polèmica en el seu dia perquè veïns d’aquests blocs es van mostrar en contra d’aquesta decisió.

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va assegurar que ja s’ha posat en contacte amb la immobiliària per comunicar-los que els habitatges hauran d’enderrocar-se. Val a recordar que el cost l’assumirà la Generalitat a través de l’Institut Català del Sòl (Incasòl) per un valor total d’uns 400.000 euros.

Els primers quaranta pisos del Bloc A, que es van declarar en ruïna el novembre del 2018 i estaven buits des de l’agost del 2019, ja han estat enderrocats. El pròxim bloc amb la declaració de ruïna és el C. La té des del juny del 2019 i els últims habitants van abandonar l’edifici l’abril del 2020. Per evitar l’accés de persones a l’immoble, es van tapiar les portes i finestres, i també se’n va tancar tot el perímetre.

En aquest sentit, l’alcalde va remarcar que les obres de demolició s’hauran de portar a terme al llarg d’aquest mateix any. Respecte als blocs B i D, es van declarar en ruïna l’octubre del 2020 i actualment ultima el desallotjament.

tracking