SEGRE

MUNICIPIS EDUCACIÓ

Almenar licita la gestió de l'escola bressol i provoca queixes de familiars

Demanen mantenir el projecte educatiu i el consistori diu que se subrogaran contractes

La reunió d’ahir entre l’ajuntament i les famílies.

La reunió d’ahir entre l’ajuntament i les famílies.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Almenar ha tret a concurs la gestió de l’escola bressol Bambarol, fet que ha provocat queixes d’algunes famílies. L’alcaldessa, Teresa Malla, va explicar que quan va obrir la guarderia, fa uns setze anys, es va fer una adjudicació “sense concurs” i la situació s’havia de regularitzar. Per poder fer-ho, han licitat la gestió per un termini de dos anys, prorrogables com a màxim a dos més. Malla va apuntar que en cas que s’hagués optat per municipalitzar-la, s’haurien d’haver tret a concurs els llocs de treball.

Per la seua banda, fonts de les famílies van assegurar que no se’ls va informar sobre la licitació de la gestió de la llar d’infants i van apuntar que als criteris per a l’adjudicació s’atorga més pes a “aspectes econòmics” (55 punts) que al projecte educatiu (15). Van afirmar que “volem que es mantingui el projecte educatiu” i que segueixi sent “de qualitat”. En una carta, destaquen que el centre “s’ha convertit en un model i referent per al nostre poble”.

En aquest sentit, Malla també va assenyalar que el centre, que compta amb trenta-tres alumnes, ofereix un “molt bon servei”. L’alcaldessa va assegurar que les clàusules preveuen que l’empresa que s’acabi adjudicant la gestió subrogui els contractes dels treballadors que estan en nòmina actualment. Va dir que la firma que ara és al capdavant del centre també pot presentar-se al concurs.

Per aquesta raó, ahir va tenir lloc una reunió entre l’ajuntament i les famílies de la guarderia Bambarol d’Almenar. Després de la trobada, Malla va explicar que estudiaran millorar la valoració que s’atorga al projecte educatiu en la licitació, entre altres aspectes. El concurs té un pressupost d’uns 113.000 euros i un valor estimat d’aproximadament 452.000.

tracking