SEGRE

MUNICIPIS MOBILITZACIONS

Critiquen la consulta sobre renovables a Estaràs

Veïns diuen que hi ha irregularitats

Imatge de la protesta d’ahir dels veïns d’Estaràs.

Imatge de la protesta d’ahir dels veïns d’Estaràs.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Membres de la Plataforma Estaràs pel Territori es van concentrar ahir a la plaça de l’ajuntament per protestar per presumptes irregularitats en la consulta popular sobre les energies renovables organitzada pel consistori. El municipi està afectat per quatre projectes de centrals eòliques, que preveuen dinou aerogeneradors de 200 metres d’altura. En una carta, firmada per trenta veïns de la plataforma, critiquen que la circular informativa de la consulta s’hagi enviat amb només una setmana d’antelació i per WhatsApp.

Tampoc veuen amb bons ulls que la votació es faci en dijous, “ja que hi ha veïns que treballen fora i no poden assistir-hi”. De la mateixa manera, critiquen la manera de plantejar la pregunta amb quatre respostes “poc clares”. Per la seua part, l’alcalde, Jaume Trilla, va manifestar que el consistori ha estat transparent. Va recordar que el 25 de març es va dur a terme una trobada amb els veïns per exposar i debatre els avantatges i desavantatges de les centrals eòliques i va concretar que en el recompte de vots participa un edil i un voluntari, si bé a l’hora del recompte es va convidar a entrar un veí de cada poble.

La votació d’ahir va saldar a Estaràs amb 38 vots en contra i 4 de favorables a les centrals eòliques; a Vergós, 14 en contra i 10 a favor; i a Ferran 8 en contra i 28 a favor.

tracking