SEGRE

REGULACIÓ ESPAIS NATURALS

El pàrquing de la Pica d'Estats costarà 5 euros a partir de l'agost per evitar aglomeracions

Només es podrà accedir als estacionaments de la Vall Ferrera amb reserva i el pagament serà per vehicle i dia || La junta rectora del Parc Natural vol evitar massificacions com les de l'estiu passat

El cim de la Pica d’Estats va registrar cues d’excursionistes per coronar-la a l’estiu de l’any passat.

El cim de la Pica d’Estats va registrar cues d’excursionistes per coronar-la a l’estiu de l’any passat.V. DORADO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Parc Natural de l’Alt Pirineu vol evitar que es repeteixi el col·lapse de turistes que es va registrar l’estiu passat a la Pica d’Estats. La pandèmia de la Covid va disparar l’interès per visitar espais naturals i fins a 368.724 persones van anar al Parc Natural l’any passat, un 25 per cent més que el 2019.

Per aquesta raó, a partir del pròxim mes d’agost les zones d’estacionament de la Molinassa i la Farga a la Vall Ferrera seran de pagament. Només es podrà accedir a la pista que dona accés als dos pàrquings amb reserva prèvia a través d’internet i a l’entrada del camí hi haurà un lector de matrícules, una barrera de seguretat i un vigilant.

L’accés costarà 5 euros per vehicle i dia i serà gratuït per als veïns d’Alins i l’EMD d’Àreu. Els turistes que s’allotgin a la Vall Ferrera tindran un descompte. Aquesta mesura va ser aprovada per la junta rectora del Parc d’acord després de pactar-la amb Alins i Àreu i només s’aplicarà a l’accés a la Pica d’Estats.

Per la seua banda, als accessos de Bonabé, Boavi o Sant Joan de l’Erm hi haurà vigilància privada per evitar les aglomeracions tant de turistes com de vehicles i s’incrementaran els controls dels Agents Rurals i Mossos. A Bonabé la vigilància serà al refugi del Fornet i al pas fronterer amb la Val d’Aran per evitar el pas de vehicles motoritzats, quads, motos o buguis.

Al pla de Boavi s’estudia habilitar un nou pàrquing de manera consensuada amb l’ajuntament de Lladorre i propietaris privats. A més, a Tavascan es preveuen tres zones més d’estacionament.

La massificació que es va registrar al Parc Natural l’estiu passat també es va repetir en altres espais naturals com el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el congost de Mont-rebei o a la Baronia de Rialb. Aquesta situació ha portat la Generalitat i els ajuntament a regular els accessos.

La Ribagorça demana un confinament per regions sanitàries

La presidenta del consell de l’Alta Ribagorça, Maria José Erta, va reclamar ahir de nou que el confinament al Pirineu sigui en l’àmbit de la regió sanitària i no per comarques. Erta va assegurar que “molts negocis no podran aixecar la persiana si només compten amb els clients dels pobles” i va recordar que la Ribagorça és la comarca més petita de Catalunya.

FGC suspèn la circulació del Tren dels Llacs per les restriccions

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va anunciar ahir que suspèn la circulació del Tren dels Llacs per l’entrada en vigor avui mateix del confinament comarcal en Catalunya. Fonts de FGC van assenyalar que aquesta mesura suspèn 167 reserves i van apuntar que aquestes es resituaran en futures circulacions. Van assegurar que el servei es recuperarà quan el Procicat aixequi el confinament comarcal. El Tren dels Llacs va començar la temporada dissabte passat amb 80 viatgers.

tracking