SEGRE

Investiguen una denúncia a l'exalcalde de Guissona per despeses de l'ajuntament

Un dels carrers de Guissona on es renovarà l’enllumenat.

Un dels carrers de Guissona on es renovarà l’enllumenat.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil investiga una denúncia que qüestiona despeses de l’ajuntament de Guissona durant el mandat anterior, quan l’alcaldia estava en mans del republicà Xavier Casoliva. L’exalcalde va declarar per aquesta raó en dependències d’aquest cos policial el mes de març passat.

La denúncia qüestiona la conveniència d’algunes compres de material per a la brigada municipal. Casoliva va explicar ahir que es tractava d’articles com clor per a les piscines abans de l’estiu i de líquid de neteja per a les màquines que escombren els carrers.

Va argumentar que eren adquisicions plenament justificades, que el reduït import no exigia convocar concursos i que no van rebre en el seu dia cap objecció per part de secretaria i intervenció. En conseqüència, es va mostrar “tranquil” i convençut que l’actuació de l’anterior govern d’ERC i PSC va ser correcta.

Les diligències de la Guàrdia Civil arriben després que l’Oficina Antifrau investigués denúncies sobre despeses municipals i sobre el nomenament d’un funcionari. Així consta a la memòria d’aquest organisme de la Generalitat el 2020 i en la resposta de l’actual consistori de Guissona a preguntes de la CUP al gener.

tracking