SEGRE

ENERGIA ADMINISTRACIONS

Impulsen un lobby de municipis davant l'allau d'energies renovables

A partir de l'Associació de Municipis Eòlics creada a Lleida fa cinc anys || S'obrirà a poblacions amb projectes per construir centrals eòliques i solars

Imatge d’arxiu de molins de vent al municipi de la Granadella.

Imatge d’arxiu de molins de vent al municipi de la Granadella.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una associació d’ajuntaments es constituirà com a lobby municipal per representar davant de l’Estat i la Generalitat tant els municipis amb centrals solars i eòliques com aquells on hi ha projectes per construir-los. Tindrà com a punt de partida l’Associació de Municipis Eòlics de Catalunya, entitat que reuneix vint-i-vuit ajuntaments amb molins de vent. Està previst que la junta es reuneixi aquesta setmana per renovar la direcció i canviar els estatuts, amb la finalitat de representar també els municipis que reclamen regular la implantació de les energies renovables davant de l’actual allau de projectes, en especial a Lleida.

L’associació AMEC va nàixer amb per reclamar un règim retributiu adequat i unitari per als municipis amb parcs eòlics. La nova entitat, a més, exigirà regular la implantació de molins de vent i de grans extensions de panells solars. Municipis de Lleida ja els limiten amb ordenances, canvis a la planificació urbanística i moratòries. El president del consell de la Segarra, Francesc Lluch, i l’alcaldessa de la Granadella, Elena Llauradó, van donar a conèixer aquesta iniciativa la setmana passada, en una conferència virtual organitzada per la Coordinadora les Garrigues per una eòlica i solar sostenible.

tracking