SEGRE

ENERGIA RENOVABLES

La caldera de biomassa de l'Espitau, a punt a la tardor

La Diputació l'adjudica per gairebé mig milió d'euros

Imatge d’arxiu de l’Espitau de Vielha.

Imatge d’arxiu de l’Espitau de Vielha.C. G. A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Espitau de Vielha disposarà a partir de la tardor d’una nova caldera de biomassa que proporcionarà calefacció i aigua calenta a l’edifici. La Diputació ha adjudicat per 484.000 euros la nova caldera i els treballs per instal·lar-la. Substituirà les instal·lacions actuals, que fan servir gasoil com a combustible.

Els treballs s’allargaran aproximadament sis mesos. La instal·lació d’aquest nou sistema tèrmic de l’edifici s’emmarca en el projecte Forest4Local, una iniciativa finançada per la UE que té com a finalitat promoure l’ús de la biomassa com a font renovable d’energia.

Aquest projecte permetrà generar un sistema d’economia circular partint de recursos forestals de la Val i rendibilitzar les milers d’hectàrees de boscos públics d’Aran, ja que seran les restes forestals procedents de la neteja dels boscos les que s’utilitzaran per escalfar l’Espitau.

El Conselh Generau d’Aran va plantejar als ajuntaments aranesos un nou model de gestió forestal per fer els boscos més resistents a incendis i per generar activitat econòmica lligada a l’explotació de la biomassa. El projecte Forest4Local també preveu un centre logístic de biomassa a Les.

tracking