SEGRE

ESNOTICIA

Més d'una dotzena de contagis en una festa a la Seu d'Urgell

Una de les entrades del Sant Hospital de la Seu d'Urgell.

Una de les entrades del Sant Hospital de la Seu d'Urgell.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament de Salut va confirmar ahir un brot per Covid-19 a la Seu d’Urgell entre els assistents a la celebració del tradicional Birracrucis. La festa, organitzada per col·lectius de joves, se celebra des de fa anys coincidint amb el Divendres Sant. Salut va notificar ahir 12 persones positives per coronavirus que van participar en la festa i 4 contactes estrets que també han resultat positius després de proves PCR.

Fonts de la conselleria van explicar que el brot “està encara en estudi”, per la qual cosa la xifra de contagis podria créixer. Van informar que els positius participants a la festa “són en gran part universitaris i joves de segones residències”.

Fonts municipals van explicar que la festa l’organitza habitualment la joventut de la localitat i que en cap cas requereix l’autorització per part del consistori. El vicealcalde, Francesc Viaplana, va assegurar que l’ajuntament “no era coneixedor que aquest any se celebraria”, va reconèixer que “va ser multitudinària” i que “els cossos de seguretat no tenien prou efectius per controlar un acte amb tants joves”.

Va demanar “responsabilitat col·lectiva per frenar la pandèmia”.

Es va celebrar al matí en lloc de la tarda i nit i el consistori va dir que ho desconeixia

El Birracrucis se celebra habitualment a partir d’última hora de la tarda però aquest any va començar al matí, d’acord amb les limitacions d’horaris pel coronavirus. Els participants havien de trobar fites amagades a la ciutat fent parada per consumir cervesa pels diferents bars participants.

tracking