SEGRE

SERVEIS SUBMINISTRAMENT

Torregrossa i Miralcamp, sense llum per danys de nius a la xarxa

Van afectar les torres elèctriques de les dos localitats

L’incident a Torregrossa.

L’incident a Torregrossa.AJUNTAMENT DE TORREGROSSA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 1.200 abonats als municipis de Torregrossa i Miralcamp van estar sense llum ahir diverses hores per incidents provocats pels nius de cigonyes que aquestes construeixen a les torres elèctriques, segons van informar ahir fonts de la companyia subministradora del servei Endesa.

El primer incident es va produir a Miralcamp, passat un quart de tres del migdia. El pes dels nius hauria pogut ser el causant d’un curtcircuit que va deixar sense servei elèctric una part de la població fins a dos quarts de sis de la tarda, unes tres hores aproximadament.

A Torregrossa, la pluja que va caure durant bona part de la jornada va contribuir al fet que el niu s’incendiés en contacte amb la torre d’alta tensió, malgrat que aquestes estan degudament protegides. Aquest municipi del Pla d’Urgell va estar sense llum al voltant de dos hores, a partir de tres quarts de tres.

Els danys causats a la torre van requerir més hores de reparació i els tècnics de la companyia van estar treballant a arreglar els desperfectes fins passades les set de la tarda, amb l’objectiu d’evitar nous talls de llum, tal com va explicar l’alcalde de Torregrossa, Josep Maria Puig.

L’existència de nius de cigonya a les torres elèctriques ha estat causa aquesta primavera de microtalls en el servei de subministrament elèctric de diversos municipis de la comarca, fet que ha ocasionat queixes dels veïns.

tracking