SEGRE

MEDI AMBIENT RENOVABLES

Protesta contra l'allau de centrals eòliques a la Segarra històrica

Denuncien que el 48% dels molins projectats o en servei són en aquesta zona

Unes setanta persones, membres d’onze entitats socials del territori, van anar a la convocatòria contra els macroparcs eòlics.

Unes setanta persones, membres d’onze entitats socials del territori, van anar a la convocatòria contra els macroparcs eòlics.X.SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Onze entitats de la Segarra històrica (territori de la Segarra anterior a la desfragmentació territorial del 1938) van mantenir ahir una trobada a Rubinat, a Ribera d’Ondara, amb l’objectiu d’unir les reivindicacions per fer front a la massificació de parcs eòlics que es projecta a la zona. Segons el Visor de les Renovables de la Generalitat, aquest entorn que ocupa la Segarra administrativa i els seus límits amb la Conca de Barberà, l’Anoia, l’Urgell, les Garrigues i el Bages, concentra un total de 781 aerogeneradors dels 1.609 instal·lats o previstos a tot Catalunya (48,5 per cent).

A Rubinat, les entitats van posar en comú la seua situació particular i la necessitat de mobilitzar-se de forma unitària. Montserrat Coberó, de l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs, va manifestar que “l’objectiu és sumar esforços per fer marxa enrere al decret de les renovables de la Generalitat i establir un nou pla que tingui en compte la veu del territori”.

.

Les entitats no es neguen a la instal·lació d’aerogeneradors però sí que es neguen a les macroconcentracions de molins de vent. En l’acte van participar 68 persones que van coincidir que la Segarra ja ha pagat el seu peatge mediambiental amb la instal·lació de grans vies i canals com l’Eix (C-25), l’A-2 o el canal Segarra-Garrigues.

A la comarca es projecta la construcció de vint centrals eòliques i es preveu instal·lar 158 aerogeneradors que s’afegiran als divuit actuals.

tracking