SEGRE

MEDI AMBIENT INFRACCIONS

Sancionat l'alcalde d'Arsèguel per moure terres al riu sense permís

L'ACA l'expedienta després de la denúncia d'un veí

Arsèguel

Arsèguel

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha instruït un expedient sancionador contra l’alcalde d’Arsèguel, Antoni Casanoves, a qui acusa d’haver portat a terme un moviment de terres i un abocament de runa a la zona de policia del riu Segre sense tenir autorització administrativa prèvia per fer-ho.

Aquesta actuació és fruit d’una inspecció del passat dia 3 de febrer motivada per la denúncia d’un veí del municipi, que va alertar l’organisme de conca català, adscrit a la conselleria de Territori i Sostenibilitat, del moviment de terres “considerable que desvien el curs de riu” al nucli del pont d’Arsèguel.

Fonts de l’agència van explicar que paral·lelament a l’expedient sancionador, s’ha requerit Casanoves perquè retiri la runa i torni a deixar el medi en el seu estat inicial.

L’alcalde del municipi, per la seua part, ha explicat aquesta setmana que ha presentat al·legacions per justificar el moviment de terres que va fer, si bé va reconèixer que no disposava dels permisos per dur-lo a terme.

El primer edil va considerar que l’actuació sancionada per l’Agència Catalana de l’Aigua “era una obra pendent des de les riuades de l’any 1982”, quan l’aigua es va emportar, va dir, part del terreny “que ara he aplanat”.

També va rebutjar que hagi desviat el curs del riu, tal com havia denunciat el veí. L’ACA li ha imposat una sanció lleu, que comporta multes econòmiques de fins a 6.010 euros.

tracking