SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Més de cent persones reclamen a Alcarràs que compri Cal Macià

Organitzen una ruta divulgativa durant la qual es va llegir un manifest i un escrit de Quim Torra || El consistori demana la implicació del Govern i la Diputació

Mobilització davant de la casa pairal de Vallmanya, en la qual estiuejava la família de Macià.

Mobilització davant de la casa pairal de Vallmanya, en la qual estiuejava la família de Macià.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Més d’un centenar de persones van participar ahir en un acte a Alcarràs per exigir a l’ajuntament la compra i restauració urgent de la casa pairal de Vallmanya on estiuejava la família del president Francesc Macià. L’acte, convocat per la iniciativa popular Salvem Cal Macià, va estar marcat per la pluja, encara que no va impossibilitar que es portés a terme una ruta divulgativa per la finca, es va llegir un manifest a favor de conservar aquest patrimoni i també es va llegir una carta de l’expresident de la Generalitat Quim Torra que havia de participar en la jornada però finalment no va assistir a l’acte pel confinament comarcal.

Amb l’acte d’ahir, Salvem Cal Macià va tornar a reclamar a l’ajuntament d’Alcarràs la compra i restauració urgent de la casa. Van assegurar que veïns d’Alcarràs i de pobles propers tenen “l’àmplia voluntat” de conservar aquest patrimoni i van criticar que el govern municipal hagi “desfet” l’acord de compra de l’immoble amb “l’excusa” de no poder assumir el cost de la compra, que ascendeix a 140.000 euros.

Membres del col·lectiu van apuntar que la Diputació i la conselleria de Cultura ja s’han compromès a col·laborar en la seua rehabilitació una vegada sigui de propietat municipal. Per la seua banda, l’alcalde d’Alcarràs, Jordi Janés, va insistir que l’ajuntament no pot assumir la compra i restauració de l’habitatge sense endeutar el municipi, ja que les obres costarien al voltant d’1,5 milions.

Va assenyalar que Cultura s’ha compromès a donar ajuts per a la consolidació, mentre que la Diputació només per apuntalar l’immoble, va dir. Per això, va insistir que Govern i Diputació s’han de comprometre mitjançant un conveni per portar a terme les obres de rehabilitació de la casa.

“De moment només hi ha paraules i cap compromís en ferm i és necessari saber-ho perquè el consistori no pot afrontar la compra i la rehabilitació”, va manifestar.

Mobilització davant de la casa pairal de Vallmanya, en la qual estiuejava la família de Macià.

Mobilització davant de la casa pairal de Vallmanya, en la qual estiuejava la família de Macià.MAGDALENA ALTISENT

tracking