SEGRE

SUCCESSOS TRÀNSIT

Detingut un motorista ebri per no auxiliar un acompanyant ferit

Un veí de Miralcamp que va fugir després d'un accident en aquesta localitat quan conduïa a més sense carnet || Els Mossos el van localitzar al seu domicili

El pas de vianants en el qual van ser atropellades les dos nenes de Cervera.

El pas de vianants en el qual van ser atropellades les dos nenes de Cervera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van detenir dissabte passat un veí de Miralcamp de 45 anys acusat de protagonitzar un accident de ciclomotor en estat ebri i sense tenir el carnet, i d’abandonar el seu acompanyant, que va resultar ferit greu. L’home va ser arrestat com a presumpte autor de quatre delictes contra la seguretat viària.

Els fets van tenir lloc prop del migdia de dissabte, quan es va produir un accident entre un turisme i un ciclomotor en un encreuament de camins entre Miralcamp i Arbeca (vegeu SEGRE de diumenge). A conseqüència del xoc, un home, que anava d’acompanyant al ciclomotor, va resultar ferit greu. A l’arribar-hi les patrulles, van comprovar que el conductor del ciclomotor, veí de Miralcamp i nascut a Moldàvia, se n’havia anat.

Immediatament es va obrir una investigació que va permetre localitzar-lo, poc després, al seu domicili a Miralcamp. L’home, que presentava ferides com a conseqüència de l’accident, va donar 0,49 mg/l a la prova d’alcoholèmia. A més, no disposava de cap tipus de permís de conduir. Davant d’aquesta situació, els agents van procedir a la detenció com a presumpte autor de quatre delictes: conduir sota els efectes de les begudes alcohòliques i sense permís, lesions per imprudència greu i abandonament del lloc de l’accident.

Tot i això, el detingut, que té antecedents, va quedar en llibertat amb càrrecs diumenge després de declarar a la comissaria de Mollerussa amb l’obligatorietat de presentar-se davant de l’autoritat judicial quan sigui requerit.

Volen més policia a Cervera pel doble atropellament

Familiars de les dos nenes d’11 anys de Cervera atropellades dissabte a la tarda quan creuaven en patinet un pas de vianants van presentar ahir una instància a l’ajuntament per demanar un reforç policial a la capital de la Segarra. La família assegura que dissabte, quan va succeir l’atropellament, no s’hi va personar cap agent de la Guàrdia Urbana perquè “no hi havia ningú per cobrir el servei”.

“És una situació greu que deixa la població molt desprotegida i això no pot tornar a passar.” Van assenyalar que els agents dels Mossos que van atendre l’accident tampoc eren de la comissaria de Cervera. “Quan van arribar al lloc de l’accident el turisme que havia envestit les petites s’havia mogut del lloc, per la qual cosa l’atestat de l’accident no pot reflectir correctament els fets.”

En aquest sentit, l’alcalde de Cervera, Joan Santacana, va confirmar que dissabte a partir de les sis de la tarda no es va poder fer el servei per falta d’agents. Va destacar que quan això ocorre són els Mossos d’Esquadra els que atenen les emergències, ja que existeix una col·laboració “que permet tenir cobertes les 24 hores del dia”. La plantilla de la policia local de Cervera està formada per 8 agents, un caporal i un sergent. Des del mes de gener passat hi ha una plaça d’agent vacant.

D’altra banda, una de les nenes va ser donada d’alta de l’hospital d’Igualada i l’altra va ser traslladada a Sant Joan de Déu per una contusió al cap. El titular del turisme és un veí de Cervera de 60 anys i no de 30, com va publicar ahir SEGRE per error. 

tracking