SEGRE

CONFINAMENT ARAGÓ

La comarca de la Llitera i el municipi de Fraga, confinats

Fins al 9 de maig, per l'alta incidència de casos de covid-19

Tres municipis i una comarca confinats a l'Aragó per la incidència de la covid

Tres municipis i una comarca confinats a l'Aragó per la incidència de la covidEFE/Javier Belver/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Aragó ha sumat al confinament perimetral de Tarazona, que es va decretar el passat 6 d’abril, els de les localitats de Cuarte de Huerva (Saragossa) i Fraga (Osca) i la comarca oscenca de La Llitera des de la pròxima mitjanit i fins el 9 de maig, per l’alta incidència de casos de covid-19 que presenten.

En aquestes localitats i comarca es decreta a més el tancament de les activitats no essencials a les 20 hores, es limiten les agrupacions de persones a 4, tant en l’àmbit públic com en el privat, i s’estableix l’aforament en hostaleria al 75 % a les terrasses i al 30 % l’interior.

Així ho ha anunciat en roda de premsa la consellera aragonesa de Sanitat, Sira Repollés, que ha assenyalat que encara que es fixen les restriccions fins el 9 de maig, això no implica que no es puguin suavitzar aquestes mesures o que es puguin incorporar altres unitats territorials als confinaments.

Seria el cas de Saragossa capital, on, com ha reconegut Repollés, "no està clara la tendència", ja que presenta "molts pics" d’incidència, la qual cosa "fa difícil" adoptar una decisió i ha preferit "esperar uns dies" i "saber què és el que està passant o passarà".

Les tres ciutats confinades perimetralment presenten en l’actualitat un nivell de risc extrem, amb una taxa d’incidència en Tarazona de 937,68 casos per 100.000 habitants a catorze dies, de 481,99 a Fraga i de 401,4 a Cuarte de Huerva.

A La Llitera hi ha contagi comunitari perquè encara no es dona una presència notable de temporers. Segons el parer de Repollés, és una zona "especialment calenta" per ser un corredor de mobilitat amb Lleida que afavoreix els contagis.

A l’Aragó, la taxa d’incidència a 11 d’abril a catorze dies se situa en 225,7 casos per 100.000 habitants, que marca una tendència ascendent.

A Saragossa capital la incidència és de 238,75 casos a catorze dies.

El volum de població i característiques de mobilitat com a centre neuràlgic d’Aragó que presenta la capital aragonesa és el que més incideix en les corbes de contagis d’Aragó.

La consellera ha explicat que des que a finals de març l’ona epidèmica "va tocar fons" a l’Aragó, a partir de l’1 d’abril s’ha detectat un increment que "fan pensar en una cinquena onada", però amb característiques diferents quant a velocitat de creixement i intensitat dels casos.

tracking