SEGRE

MUNICIPIS DESPOBLACIÓ

Un poble de Lleida busca una família perquè visqui al municipi i asseguri l'escola

Ofereix un habitatge de lloguer social i des de dissabte ha rebut trenta sol·licituds

El pis està situat a l’antiga rectoria del poble.

El pis està situat a l’antiga rectoria del poble.A.P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Peramola busca una família amb fills en edat escolar per traslladar-se a viure el poble. El municipi, amb 353 habitants, ha fet una crida a les xarxes socials en què ofereix un pis de lloguer social de forma exclusiva a veïns nous que vulguin anar a viure i tinguin fills per escolaritzar.

El col·legi té quinze alumnes i el curs vinent, segons l’alcaldessa, Gemma Orrit, no es preveu cap matriculació. D’altra banda, alguns dels alumnes deixaran el centre al finalitzar Primària.

La reducció d’inscrits implicarà la pèrdua de la meitat de la jornada d’una de les educadores, un extrem que Orrit vol “evitar”.

El consistori va publicar l’anunci a última hora de dissabte i ahir havia rebut una trentena de peticions de famílies interessades. Ho va fer a través del perfil de Twitter de Repoblem, iniciativa que busca revertir la despoblació de Catalunya, sobretot en entorns rurals. Orrit es va mostrar “molt contenta” amb la repercussió de la crida i va explicar que l’adjudicació es farà a través d’un concurs públic. L’habitatge disposa de quatre habitacions i està llest per entrar-hi a viure.

El preu oscil·la entre els 200 i 250 euros. La iniciativa forma part del pla que ha engegat el municipi per frenar la despoblació i que inclou tres eixos: l’accés a l’habitatge, al treball i a l’escola.

Ajuntament i bisbat d’Urgell han arribat a un acord de cessió de l’antiga rectoria del poble, que disposa de dos habitatges per llogar un preu social. A part del que ofereixen ara, l’ajuntament rehabilitarà una segona vivenda, de tres habitacions. Peramola ha realitzat obres de millora a l’escola i subvenciona els llibres a alumnes, alhora que assumeix el servei de monitors i el local del menjador.

tracking