SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Queixes de Fraga per l'estat de la Vil·la Fortunatus, que es millorarà

El Govern d'Aragó ja preveu actuar-hi però no té data

Actual estat del jaciment de la Vil·la Fortunatus.

Actual estat del jaciment de la Vil·la Fortunatus.A.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga (PP) reclama al Govern d’Aragó que actuï de forma urgent al jaciment romà de Vil·la Fortunatus. Segons el consistori, part de la coberta que es va desprendre el 2018 encara no ha estat reparada i la majoria de mosaics presenten destrosses, per conills i altres animals que hi han fet caus, i estan plens d’excrements.

Val a recordar que està gestionat i conservat per Patrimoni del Govern aragonès i catalogat com a Bé d’Interès Cultural, a banda de formar part de la Xarxa de Vil·les Romanes d’Hispània. També critica que no hi hagi una zona per estacionar i que no es disposi d’una persona que el cuidi i s’ocupi de la conservació. Tot plegat repercuteix en una constant degradació, assegura.

Per la seua part, la conselleria de Cultura va indicar ahir que el 2020 van portar-hi a terme a terme treballs de neteja i manteniment i que el jaciment es troba dins de l’agenda d’actuacions en cartera de Patrimoni Cultural atesa la importància de l’enclavament històric. Tanmateix, va admetre que no hi ha data per a cap intervenció.

tracking