SEGRE

EQUIPAMENTS HISTÒRIA LOCAL

Bellvís tindrà un museu dels Firals a l'ajuntament

Les obres es faran amb ajuts de la Diputació i fons FEDER

La festa dels Firals a Bellvís.

La festa dels Firals a Bellvís.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El municipi de Bellvís tindrà un museu dedicat a la festa dels Firals a la segona planta de l’ajuntament. La Diputació de Lleida ja ha iniciat el procés de licitació d’aquest projecte per un valor de 102.744 euros, unes obres que estaran cofinançades amb un fons FEDER de la Unió Europea i la mateixa Diputació a través del projecte Camí de Sant Jaume i xarxa del patrimoni.

La reforma consisteix a adequar una sala d’uns 100 metres quadrats que actualment no compta amb cap ús específic.

Segons l’alcalde, Joan Talarn, el nou espai servirà per explicar la història i evolució dels Firals així com la del mateix poble de Bellvís i també el nucli agregat dels Arcs. Així mateix, serà escenari d’exposicions temporals.

D’altra banda, l’actuació permet recuperar un espai municipal i contribuir a la millora de l’edifici consistorial que es va iniciar el passat mandat amb la substitució de la teulada. També es preveuen aquest mateix any els treballs per repintar la façana.

El projecte de reforma inclourà la instal·lació de nou enllumenat de baix consum i la construcció d’un nou sostre amb formigó armat, així com la instal·lació de pantalles i sistemes audiovisuals que donaran detalls de la llegenda de Cal Bufalà, eix central d’aquesta festa, ambientada l’any 1637, durant l’entrada a Catalunya de les tropes de Felip IV i la seua arribada a aquest municipi.

Aquesta celebració es remunta al juliol del 1997 i des de la primera edició la festa es va convertir en una de les principals activitats del Pla d’Urgell del programa d’activitats de lleure estivals. El termini d’execució d’aquestes obres, una vegada adjudicades, serà de sis mesos.

tracking