SEGRE

El Govern estudia canviar el confinament comarcal per un de vegueries

Aquesta divisió territorial a Lleida és la mateixa que la de les regions sanitàries

Mapa de vegueries

El Govern estudia canviar el confinament comarcal per un de vegueriesUdL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del Govern i consellera de Presidència en funcions, Meritxell Budó, va afirmar aquest dimarts que l’Executiu espera decidir “aquesta mateixa setmana” sobre la possibilitat de canviar el confinament comarcal a partir de dilluns vinent per un perimetraje més ampli que podria estar delimitat per les vegueries i sobre l’opció d’establir un salconduit cultural que garanteixi que la limitació de mobilitat es pot saltar si es té una entrada per a un esdeveniment musical o teatral.

En una divisió territorial per vegueries hi hauria vuit zones: àmbit metropolità de Barcelona, Penedès, comarques gironines, comarques centrals, Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, Ponent i Alt Pirineu i Aran. A Lleida, els límits són els mateixos que les regions sanitàries del pla i el Pirineu, amb el Solsonès a la Catalunya central.

Segons Budó, aquesta setmana “és important perquè les dades epidemiològiques ja reflectiran els efectes de la Setmana Santa” i en funció de la seua evolució es prendrà la decisió.

La consellera va assegurar que veu “lògic” que si les dades acompanyen les mesures demanades pel territori i pel sector cultural es puguin adaptar.

tracking