SEGRE

ADMINISTRACIÓ COL·LAPSE

Tres centres de l'INSS de ciutats de Lleida, sense cita prèvia

L'aplicació sols permet demanar-la per als centres de Tremp o la Seu || En processos de sol·licitud de nacionalitat per residència es dona hora per d'aquí a un any

Imatge ahir de l’edifici de l’INSS a la ciutat de Lleida.

Imatge ahir de l’edifici de l’INSS a la ciutat de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Demanar cita prèvia per internet per ser atès a les oficines de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) de Lleida, Tàrrega i Balaguer és una missió impossible. L’aplicació informàtica només facilita cites per als centres de Tremp i la Seu d’Urgell. A la capital del Jussà es podia demanar cita per avui i a la de l’Alt Urgell, per dilluns. És una situació que porta així diversos mesos a causa dels efectes de la pandèmia. És el cas, per exemple, d’un veí d’Agramunt que per tramitar la seua jubilació va acudir a Tremp davant la impossibilitat de fer-ho a Tàrrega, Balaguer o Lleida, les localitats més pròximes.

Sobre la impossibilitat de demanar cita en aquests tres centres, la subdelegació va explicar ahir a aquest diari que es deu al volum de demanda existent i a les limitacions d’aforament, que no permeten atendre presencialment més persones.

La subdelegació del Govern atribueix aquesta situació a les limitacions d’aforament per la pandèmia

La subdelegació va afegir que, segons les dades facilitades ahir per la direcció provincial de l’INSS, en aquest primer trimestre d’any s’han atès 7.548 persones a les diferents oficines provincials, la majoria de les quals de forma presencial i un 18% de forma telefònica. En aquest període, la demanda i les atencions presencials s’han incrementat un 31%.

D’altra banda, també hi ha malestar de ciutadans per la demora en processos administratius com ara la sol·licitud de nacionalitat espanyola per motius de residència. És el cas d’un lleidatà que fa més de 15 anys que és a l’Estat espanyol.

Fa temps que ha iniciat els tràmits i la cita que li han donat és per d’aquí un any. Fa uns mesos, el ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, va admetre l’existència d’“un gran tap” en la tramitació dels expedients de nacionalitat espanyola per residència, i va explicar que el 31 de gener del 2020 hi havia “291.000 expedients endarrerits” i el 2019 se’n van resoldre un total de 112.358.

Imatge ahir de l’edifici de l’INSS a la ciutat de Lleida.

Imatge ahir de l’edifici de l’INSS a la ciutat de Lleida.MAGDALENA ALTISENT

tracking