SEGRE

Dos detinguts a Andorra per transportar tabac de contraban per valor d'un milió d'euros

Van ser arrestats a prop de la frontera amb l'Alt Urgell

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia d'Andorra ha detingut dos homes de 33 i 53 anys i residents al Principat en el marc d'una operació de lluita contra el contraban de tabac anomenada "Ruta".

Els fets van tenir lloc aquest dilluns mitja hora després de la mitjanit a prop de la frontera amb l'Alt Urgell, quan els efectius policials van trobar aquesta mercaderia amagada a l'interior d'un camió, darrere una pantalla que dissimulava els paquets.

Segons es desprèn de la investigació, que va arrencar el mes de març, es calcula que el volum de tabac transportat pels arrestats podria tenir un valor d'un milió d'euros. En el transcurs de l'operatiu, s'han confiscat quatre vehicles, 60.000 euros en efectiu i 20.710 paquets de tabac amb un valor aproximat de 72.000 euros.

Des de la policia andorrana han explicat que les persones presumptament implicades s'encarregaven de la compra del tabac, la preparació de la carrega al camió i el transport.

En el marc de l'operació, s'han efectuat diversos registres en domicilis particulars i en un establiment de venda de tabac situat a Andorra la Vella, el qual ha quedat precintat.

Segons la investigació, el tabac confiscat provindria del comerç intervingut, el qual estava gestionat per un dels seus detinguts des de la seva obertura, al novembre de 2020.

Així, indica la policia, hauria aprofitat la seva tasca com a xofer del camió per fer contraban de tabac.

Dos detinguts a Andorra per transportar tabac de contraban per valor d'un milió d'euros

Dos detinguts a Andorra per transportar tabac de contraban per valor d'un milió d'eurosACN

tracking