SEGRE

EQUIPAMENTS PATRIMONI

Polèmica a l'ampliar la seu de la Noguera en una església

El consell projecta ubicar oficines tècniques a Sant Francesc || Crítiques d'historiadors i partits, que defensen el patrimoni

L’interior de l’antiga església de Sant Francesc a Balaguer.

L’interior de l’antiga església de Sant Francesc a Balaguer.C. C NOGUERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La futura reforma de l’església de Sant Francesc de Balaguer que projecta el consell de la Noguera per ampliar l’espai destinat als serveis tècnics de l’organisme ha provocat una nova polèmica entre l’historiador i professor de la UdL Alberto Velasco, el partit de Junts a la comarca (no el grup de l’ens comarcal) i l’equip de govern de l’organisme d’ERC. Junts per Catalunya a la Noguera s’ha afegit a la denúncia que l’historiador ha fet a les xarxes socials sobre “la falta de sensibilitat absoluta pel patrimoni del consell” i “el menyspreu constant per les restes del nostre passat” de certs representants polítics.

Velasco va afegir que les intervencions en edificis històrics “han de provar de ser respectuoses amb la seua missió inicial”.

Velasco va afegir que “que una institució sigui la propietària d’un edifici no li dona dret a fer-ne el que li doni la gana. És patrimoni de tots”.

La reforma preveu una inversió de més de 200.000 euros amb ajuts del PUOSC

El partit polític de Junts demana ara una restauració de l’edifici que permeti conservar-lo adequadament i recuperar-lo per a usos culturals i obert a la ciutadania, i que l’actual sala d’actes aculli les oficines tècniques de l’ens. Una proposta que no compta amb la unanimitat dels vuit consellers de JxCat al consell, amb dos edils del PDeCAT, com la portaveu del grup, Sònia Valero.

Per la seua part, el president de l’organisme, Miquel Plensa, d’ERC, va defensar el compromís del consell amb la conservació del patrimoni. “Ningú no ens pot negar la sensibilitat i el compromís cap a la preservació del patrimoni”, i va estendre la mà per parlar amb Patrimoni, Cultura i l’historiador. No obstant, es va sorprendre sobre la proposta de Junts perquè va assegurar que el projecte d’ampliar la seu del consell a l’església de Sant Francesc no és d’ERC sinó de Junts.

L’organisme preveu ubicar en aquest espai els serveis socials, tècnics i de Promoció Econòmica. Les obres compten amb una subvenció del PUOSC de més de 200.000 euros i l’objectiu és executar les obres durant aquest exercici.

tracking