SEGRE

SUCCESSOS OPERATIU

Arrestats per transportar un milió d'euros en tabac de contraban

Dos residents d'Andorra de 33 i 53 anys || La policia del Principat els va confiscar 60.000 euros en efectiu i més de 20.000 paquets en el moment de la detenció

Paquets de tabac confiscats en el marc de l’‘operació Ruta’ de la policia d’Andorra.

Paquets de tabac confiscats en el marc de l’‘operació Ruta’ de la policia d’Andorra.POLICIA D’ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La policia d’Andorra va arrestar a començaments de setmana dos residents de 33 i 53 anys que haurien transportat més d’un milió d’euros en tabac de contraban. L’operació policial va començar a començaments de març sota la supervisió del Ministeri Fiscal i va culminar dilluns passat amb aquestes dos detencions a prop del punt fronterer del riu Runer.

Els agents van intervenir quatre vehicles, 60.000 euros en efectiu i 20.710 paquets de tabac amb un valor aproximat de 72.000 euros encara que, segons va explicar ahir en un comunicat la policia del Principat, se sospita que el volum de tabac que transportaven els dos acusats superaria el milió d’euros. Ambdós s’encarregaven de la compra del tabac, la preparació de la càrrega al camió i del posterior transport.

Durant l’operatiu, que va rebre el nom de Ruta, es van dur a terme diversos escorcolls en domicilis particulars i en un establiment de venda de tabac situat al carrer Príncep Benlloch d’Andorra la Vella, que ha quedat clausurat.

Els investigadors sospiten que tot el tabac confiscat prové d’aquest negoci, ja que un dels detinguts era apoderat de la societat propietària de l’establiment i era qui el gestionava directament des de la seua obertura el novembre de l’any passat. Aprofitava el seu treball com a xòfer del camió per fer contraban de tabac sense el coneixement de l’empresa propietària del vehicle.

L’operació s’emmarca en la lluita de la policia d’Andorra contra delictes de contraban de tabac, per la qual cosa també s’han reforçat els controls a les zones susceptibles de compravenda de tabac per part del grup d’antifrau de la policia, en col·laboració constant amb la duana andorrana.

A les comarques lleidatanes, s’ha de destacar que en l’últim lustre han caigut en picat els detinguts per entrar il·legalment tabac des d’Andorra −la Guardia Civil va registrar 55 arrestos per contraban de tabac el 2015, davant els dos arrestats del 2019− i s’han reduït una cinquena part els paquets confiscats. Una de les causes seria l’augment del preu del tabac al Principat, que es tradueix en un benefici menor per als infractors.

tracking