SEGRE

ESNOTICIA

Budó reclama a l'Estat que freni l'arribada de sensepapers a Lleida

Exigeix que Madrid “afronti les seues responsabilitats” davant l'inici de la campanya de la fruita || Confia que la vacunació evitarà un nou confinament del Baix Segre

La consellera Budó, al centre, va visitar ahir les instal·lacions de l’alberg d’Alcarràs.

La consellera Budó, al centre, va visitar ahir les instal·lacions de l’alberg d’Alcarràs.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxel Budó, va reclamar ahir a l’Estat que “afronti les seues responsabilitats” i eviti l’arribada a Lleida de persones sense papers a la recerca de feina a la campanya de la fruita. Va recordar que aquesta és una situació es dona des de fa anys i va afirmar que la Generalitat no té competències en aquesta matèria. Va incidir que cal regularitzar la situació dels que ja viuen aquí perquè puguin trobar feina.

La consellera va fer aquestes declaracions a Alcarràs, on va visitar l’alberg per a temporers amb capacitat per a 96 persones. També va recórrer la zona on dilluns instal·laran mòduls per a 32 persones més, destinats a aïllar a possibles encomanats i contactes previs al trasllat a punts d’acollida. També va visitar els espais que Soses, Seròs i Torres de Segre han habilitat amb aquesta mateixa finalitat.

La consellera va expressar la seua confiança que l’avenç de la vacunació i mesures preventives com cribratges i tests, entre d’altres, evitin un confinament del Segrià com el juliol de l’any passat, una cosa que els alcaldes temen. En aquest punt va remarcar que “tenim part de la lliçó apresa” i que els diferents departaments de la Generalitat ja treballen per prendre les mesures oportunes. Així mateix, va incidir que bona part de la població de risc i de primera línia de contacte ja està vacunada.

Tanmateix, sobre la reclamació d’alcaldes del Baix Segre perquè es vacuni les persones que integren el sector agrari, al ser un motor econòmic bàsic i com a tallafoc en la propagació de la Covid durant la campanya, Budó va reiterar que és Salut la que determina les actuacions segons criteris sanitaris i que serà “la que valori les mesures a seguir”. Val a recordar que la vacunació s’efectua per franges d’edat i risc de contagi i que al Baix Segre fa uns 15 dies que ja es vacuna a les Escoles Velles d’Alcarràs.

Quant a la reclamació d’ajuts per part dels ajuntaments per sufragar els costos que els suposa posar en marxa tots els equipaments relacionats amb la Covid, Budó va indicar que hi ha una partida genèrica per a despeses derivades de la pandèmia i que es donarà suport als municipis, ja que la situació és excepcional. Els ajuntaments esperen aquests ajuts, que encara no s’han concretat. Per la seua part, la Diputació ja ha establert una partida de 300.000 euros amb aquesta finalitat.

tracking