SEGRE

MUNICIPIS TURISME

La ruta ciclista que enllaçarà Aran i França, a punt en un any

Vint quilòmetres de la Val a Tolosa seguint la Garona

L’estació de càrrega de Bossòst és al costat de l’oficina de turisme.

L’estació de càrrega de Bossòst és al costat de l’oficina de turisme.A.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els més de vint quilòmetres de la ruta ciclista que transcorrerà per Aran i que arribarà fins a Tolosa, a França, seguint el curs de la Garona estaran llestos per a l’any que ve. Ahir es va fer una reunió de seguiment d’aquest projecte, denominat TransGarona i impulsat pel Conselh i el Conseil Départemental de l’Haute-Garonne a través del programa europeu Interreg Poctefa.

Els treballs a la part francesa de la ruta ciclista estaran llestos el juny d’aquest any, mentre que a la part aranesa s’està a punt de licitar el traçat que va de la frontera a Eth Pònt de Rei.

Així mateix, s’ha sol·licitat una pròrroga fins a l’abril del 2022 per al recorregut des d’Eth Pònt de Rei a la Lana de Les. El Conselh invertirà 1,2 milions, mentre que l’Haute-Garonnne n’aportarà 2,4. El 65% de pressupost es paga amb fons de la UE, segons el Conselh. Per la seua part, l’ajuntament de Bossòst instal·la la seua primera estació de manteniment i punt de càrrega per a bicicletes elèctriques, ja que el municipi vol promocionar-se com a destinació de cicloturisme i de BTT.

tracking