SEGRE

TRANSPORT PÚBLIC

Restableixen els trens entre Balaguer i la Pobla amb més seguretat per allaus

Un mes després de descarrilar un comboi estrenen sensors per detectar despreniments

Els dos combois de la línia van coincidir ahir a l’estació de Balaguer.

Els dos combois de la línia van coincidir ahir a l’estació de Balaguer.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) va restablir ahir els trens entre Balaguer i la Pobla de Segur, un mes després que la caiguda de roques sobre la via entre Santa Linya i Àger fes descarrilar un comboi el passat 12 de març. Des d’aleshores, aquest trajecte s’havia cobert amb autocars mentre es reparaven la via i el vehicle danyat i s’estabilitzava el pendent afectat per l’allau. Ara els trens tornen a circular després d’haver reforçat la seguretat amb dispositius per alertar davant de futurs despreniments.

FGC ha dotat de sensors les malles antiallaus de set pendents al costat de les vies entre Balaguer i la Pobla, i els instal·larà en dos més abans de finalitzar aquest mes. Si detecten pes addicional com a conseqüència de la caiguda de roques, emetran senyals que advertiran del perill els maquinistes, o fins i tot provocarà la parada automàtica dels trens. Així mateix, s’han instal·lat noves malles metàl·liques en el pendent afectat pel despreniment, tant per substituir les que van cedir pel pes de les roques com altres en una altura superior. També s’han instal·lat en altres punts del recorregut.

El tren descarrilat es va traslladar a Lleida i el procés per reparar-lo i provar-lo s’ha prolongat diverses setmanes. En canvi, la via va quedar lliure i es va poder obrir el passat dia 3 d’abril. Això va permetre iniciar en la data prevista el primer dels trajectes turístics del Tren dels Llacs entre Lleida i la Pobla. Tanmateix, els següents es van suspendre una setmana després, a l’entrar en vigor el confinament comarcal.

tracking