SEGRE

TRIBUNALS JUDICI

Demanen 12 anys per a tres acusats d'una brutal pallissa a Balaguer

Va passar el novembre del 2019, els acusen de temptativa d'homicidi i les víctimes són dos germans de la Fuliola || Un va ser apunyalat i va estar-se 6 dies en coma

El jutjat d’Instrucció 2 de Balaguer ha investigat el cas.

El jutjat d’Instrucció 2 de Balaguer ha investigat el cas.SEEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia sol·licita sengles condemnes de 12 anys de presó per a tres joves que van ser detinguts i empresonat el novembre del 2019 com a presumptes autors d’una brutal agressió a Balaguer a dos germans, veïns de la Fuliola, un dels quals va estar a punt de morir. El Ministeri Públic acusa els tres sospitosos, dos joves de Balaguer i un de Barcelona de 23 anys, dels delictes de temptativa d’homicidi i lesions, pels quals demana penes de vuit i quatre anys, respectivament. Per la seua part, les víctimes, que exerceixen l’acusació particular i estan representades per l’advocat Xavier Prats, sol·liciten que siguin condemnats a 14 anys i deu mesos de presó.

Els fets van ocórrer cap a les 2 hores de la matinada del 17 de novembre del 2019 en un aparcament exterior situat al carrer Noguera Pallaresa de Balaguer. Un atac de gelosia d’un dels acusats hauria estat el mòbil de l’agressió, ja que els germans s’havien reunit amb la seua parella.

Durant la investigació, el jutge va trobar indicis que els investigats “es van preparar per a l’agressió fent prèvia provisió cada un d’instruments perillosos amb què causar danys als seus rivals (portaven un ganivet, una barra de ferro, un tornavís, i fins i tot pedres a la butxaca)”. Els dos joves van afirmar llavors que van ser sorpresos pels agressors al pàrquing on van estacionar el seu vehicle.

Fiscalia i les víctimes acusen els tres presumptes autors de temptativa d’homicidi i lesions

El jove que va patir ferides de més gravetat va haver de ser intervingut d’urgència i va estar a punt de morir. Va patir lesions greus a l’abdomen (30 punts de sutura), el cap (11 punts) i l’esquena (9 punts). La pitjor ferida va ser la de l’abdomen, que li va causar danys severs al fetge. Va estar 11 dies hospitalitzat, sis dels quals en coma a la Unitat de Cures Intensives. La Fiscalia demana que els acusats indemnitzin amb 38.000 euros les víctimes, mentre que aquestes eleven la quantia fins als 53.000 euros.

“L’agressió era premeditada”, afirma l’advocat de les víctimes ? “Va ser una agressió premeditada. Quan van arribar a Balaguer els estaven esperant per donar-los una pallissa i tots portaven armes com una barra de ferro, un ganivet o un tornavís”, assegura el lletrat de les víctimes, Xavi Prats, de Prats Advocats.

A més de les penes de presó, l’acusació també demana que se’ls imposin vuit anys més de llibertat vigilada. Després de la pallissa, els tres sospitosos van abandonar el lloc.

Quan van arribar els Mossos i el SEM es van trobar els dos germans ferits, un d’ells de caràcter greu. La policia va obrir una investigació que va acabar dies després amb la detenció de dos joves a Balaguer i un altre a Barcelona.

El jutge de guàrdia va decretar-ne l’ingrés preventiu a la presó, que setmanes després va ratificar per risc de fuga i de reincidència..

tracking