SEGRE

MUNICIPIS TECNOLOGIES

Llavorsí desplega la fibra òptica per atreure veïns i afavorir el turisme

El municipi estrena la xarxa aquest mes perquè tots els interessats s'hi puguin connectar

Les obres de desplegament de fibra òptica aquests dies a Llavorsí.

Les obres de desplegament de fibra òptica aquests dies a Llavorsí.A.LL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Llavorsí estrenarà aquest mes la xarxa de fibra òptica que facilitarà una connexió a internet d’alta velocitat a la totalitat del municipi, de més de 350 habitants. L’alcalde, Josep Vidal, va expressar la seua confiança que això afavorirà l’arribada de nous veïns al facilitar el teletreball, i que contribueixi a frenar la despoblació.

Va indicar que s’han instal·lat al municipi dos noves famílies, una a Llavorsí i una altra al nucli d’Arestui i va apuntar que l’objectiu és que en puguin vindre més. Així mateix, va assenyalar que millorar la connectivitat beneficiarà també les empreses de la localitat, que acull bona part de les firmes de ràfting i altres esports d’aventura de la comarca.

L’operadora Adamo Telecom Iberia i el consistori van arribar a un acord per fer possible aquest desplegament, que s’està executant per zones i de manera progressiva per arribar a totes les cases. Es connecta a la xarxa de fibra òptica de la central hidroelèctrica, ja que la xarxa pública de la Generalitat encara no està en servei.

Amb aquesta finalitat, s’està aprofitant la infraestructura ja existent de la xarxa de distribució elèctrica municipal Smedell SL i de telefonia per evitar l’impacte visual urbà. D’aquesta manera, la nova xarxa passa pels mateixos punts de les ja existents.

Quan acabin els treballs i s’activi el servei, tots els veïns que ho desitgin podran contractar la fibra òptica amb l’operadora Wicat, empresa amb la qual l’ajuntament de Llavorsí ja ha arribat a un acord. Vidal es va mostrar molt satisfet amb aquesta instal·lació, ja que “suposarà un salt qualitatiu en la capacitat i velocitat d’accés a internet de tots els habitatges i empreses del municipi, que fins ara tenien serveis de menys qualitat”.

Llavorsí és una de les primeres poblacions del Pallars Sobirà on s’està desplegant la fibra òptica juntament amb Sort i Esterri d’Àneu, que ja en disposa des de fa uns mesos. Val a recordar que al municipi de Rialp també es treballa aquests dies per portar la fibra òptica a les cases i també es farà a la Guingueta i Escaló.

En un altre ordre de coses, el president de l’entitat municipal descentralitzada (EMD) de Baiasca, Jordi Fillet, va indicar que ja s’han licitat les obres per reparar la coberta del molí de farina, la serradora i la minicentral, que està molt deteriorada.

Aquesta actuació suposarà una inversió de més de 40.000 euros i es preveu que comenci aquest mateix any per deixar-la acabada la primavera de l’any vinent. L’edifici acollirà un centre d’interpretació.

tracking