SEGRE

MUNICIPIS IGUALTAT

El Palau d'Anglesola vol ampliar la quantitat de carrers dedicats a dones

Consulta veïnal per conèixer personatges femenins locals rellevants || Projecte d'estudiants de la Universitat de Lleida i de l'associació de dones del municpi

El Palau va inaugurar ahir un mural dedicat a les seues dones treballadores.

El Palau va inaugurar ahir un mural dedicat a les seues dones treballadores.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cinc estudiants d’Educació Primària de la Universitat de Lleida, Esther, Raquel, Mireia, Ari i Carla, han iniciat un projecte juntament amb l’Associació de Dones del Palau amb l’objectiu de descobrir aquells personatges femenins, siguin coneguts o no, que han contribuït de manera significativa a la història local per què puguin optar a ostentar el nom d’un carrer del municipi. Segons destaquen, actualment la majoria de carrers tenen nom d’home, per la qual cosa han creat una consulta en línia, que estarà disponible fins al 9 de maig, en la qual demanen als veïns possibles noms i una justificació de la seua decisió.

Ahir, els veïns ja van poder donar les seues propostes durant la inauguració del mural d’homenatge a les dones treballadores del Palau d’Anglesola, que ha estat fet per l’artista Peon Prisamata. El disseny, que és d’uns 120 metres quadrats, es troba a la part posterior d’un magatzem municipal ubicat a prop de l’ermita de Sant Roc i mostra una dona que sosté el món amb les mans.

A la part inferior, apareixen desenes de noms, adjectius i frases que han estat escrites pels veïns d’aquest municipi del Pla d’Urgell. Valenta, mare o empoderada són algunes de les paraules escrites en una iniciativa que també va comptar amb la col·laboració dels alumnes de l’escola de primària Arnau Berenguer.

El nou mural és obra de l’artista Peon Prisamata i representa una dona amb el món a les mans

Així doncs, al migdia, la pubilla i l’hereu del municipi van tallar la cinta del “passadís de la igualtat”, que, conjuntament amb la firma de Peon Prisamata, va donar per inaugurada l’obra.

L’acte, que va reunir veïns del Palau i va ser organitzat per la Comissió Lila i el Consellet de Participació Adolescent del Palau d’Anglesola, va comptar amb la música en directe del grup Azalea & The Belos.

tracking