SEGRE

MUNICIPIS SANITAT

Mequinensa demana cobrir una plaça vacant de pediatria

Després de més de dos mesos sense tenir-ne al centre de salut

Les obres al carrer del barri del Biberó.

Les obres al carrer del barri del Biberó.A.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Mequinensa va aprovar al ple de la setmana passada un acord institucional per reclamar al Govern d’Aragó que cobreixi al més aviat possible la plaça vacant de pediatria al centre de salut de la població. Ho va fer arran d’una moció socialista que va ser ratificada per unanimitat.

El Centre de Salut de Mequinensa atén uns 250 nens i nenes de la Zona de Salut Bàsica, que inclou la localitat veïna de Faió, a la comarca del Baix Aragó-Casp. La plaça va quedar deserta fa més de dos mesos i, encara que s’ha convocat, no s’ha cobert. Per intentar evitar aquestes situacions, freqüents als municipis rurals, el consistori demana al departament de Sanitat que incentivi els professionals perquè sol·licitin places en aquestes localitats i que es planifiquin els recursos per cobrir vacances i baixes.

La plaça per atendre els 250 nens de la Zona de Salut Bàsica ha quedat diverses vegades deserta

El ple també va ratificar per unanimitat una altra moció del PAR que sol·licita la declaració de la comarca del Baix Cinca com a zona afectada greument per les gelades a la fruita, així com la posada en marxa d’un paquet de mesures fiscals i subvencions per pal·liar les pèrdues al sector agrícola.

Pel que fa al cas de Mequinensa, Antonio Sanjuán, alcalde en funcions, va explicar que els danys són importants. Una recent reunió amb Agroseguro mostra una afecció de quinze milions d’euros en cultius del Baix Cinca, a falta que es completin els peritatges.

Obres de reposició del ferm en carrers del barri del Biberó

L’empresa Hormigones Fraga ha posat en marxa treballs de reposició del ferm i voreres del tram final del carrer N de Mequinensa, al conegut com a barri del Biberó. L’ajuntament va adjudicar l’obra per 82.391 euros i amb un termini d’execució de tres mesos. Es finançarà amb càrrec al Pla d’Inversions en Municipis amb Especials Dificultats Territorials o singulars afeccions degudes a la implantació d’infraestructures d’interès general (PIMED) 2020 de la Diputació de Saragossa. L’ajuntament també porta a terme obres de remodelació del carrer V.

tracking