SEGRE

INFRAESTRUCTURES COMUNICACIONS

Retencions per obres per renovar el ferm en 4,5 km de l'A-2, que duraran sis setmanes

La intervenció va començar ahir i inclourà el tram comprès entre les sortides de Torrefarrera i Corbins || S'emmarca en un projecte que preveu rehabilitar quinze quilòmetres de calçada molt degradada

Les obres de renovació de ferm de l’A-2 van provocar retencions ahir al matí als carrils en direcció a Barcelona.

Les obres de renovació de ferm de l’A-2 van provocar retencions ahir al matí als carrils en direcció a Barcelona.MAITE MONÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis setmanes duraran les obres que el ministeri de Transports va començar ahir per renovar el ferm a la calçada en direcció a Saragossa de l’A-2, en els 4,5 quilòmetres compresos entre les sortides de Torrefarrera i Corbins. Aquesta obra va provocar retencions al llarg del matí, i suposa la continuació de la que es va dur a terme l’any passat per aquestes dates en aquest mateix tram, però als carrils del sentit contrari, cap a Barcelona.

Les obres van obligar a tallar la calçada en direcció a Saragossa i desviar el trànsit per l’oposada, en sentit a Barcelona, que es va tornar bidireccional. Tots els canvis estan senyalitzats, segons va indicar el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, que va visitar les obres amb la delegada del Govern, Teresa Cunillera.

Al llarg del matí hi va haver retencions, ja que es tracta d’una via amb una circulació molt intensa, sobretot de camions. Crespín va explicar que per aquest punt passen uns 40.000 vehicles al dia, la qual cosa repercuteix en la degradació del ferm.

De fet, aquesta millora és una reivindicació dels usuaris per millorar la seguretat. El trànsit va anar agilitzant-se a primeres hores de la tarda.

Per aquest tram circulen diàriament uns 40.000 vehicles, entre els quals nombrosos camions

La rehabilitació d’aquest tram forma part del projecte de millora impulsat per l’Estat que inclou 15 quilòmetres de l’A-2 al Segrià entre l’enllaç de Torrefarrera i els Alamús, la qual cosa implicarà una inversió de 7,6 milions d’euros. Consisteix a retirar entre 20 i 25 centímetres de l’antiga capa d’asfalt i substituir-la per una nova pavimentació. Crespín va indicar que aquesta operació no es pot executar amb fred intens o molta calor, per la qual cosa aquesta època de l’any és la idònia per abordar les tasques. Per aquesta raó s’aniran executant de forma successiva fins que quedi completat tot el tram de quinze quilòmetres en els dos sentits.

El subdelegat va insistir que la intervenció “permetrà una millora a nivell estructural i de forma localitzada en aquells punts que presentin un deteriorament més acusat, a causa de l’alta intensitat en l’ús d’aquesta via pels vehicles, molts dels quals de gran tonatge”. Les obres executades l’any passat van acabar a finals de juny.

Les obres de renovació de ferm de l’A-2 van provocar retencions ahir al matí als carrils en direcció a Barcelona.

Les obres de renovació de ferm de l’A-2 van provocar retencions ahir al matí als carrils en direcció a Barcelona.MAITE MONÉ

tracking