SEGRE

ANDORRA DIPLOMÀCIA

Caps d'estat exigeixen a Andorra un accés “igualitari” a les vacunes

Els participants en la Cimera Iberoamericana advoquen per un acord davant de futures pandèmies || Més de la meitat dels empleats de l'hotel que els acull, positius

Joan-Enric Vives, Felip VI i Xavier Espot, ahir a la primera jornada de la Cimera Iberoamericana.

Joan-Enric Vives, Felip VI i Xavier Espot, ahir a la primera jornada de la Cimera Iberoamericana.DIARI D’ANDORRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els participants en la XXVII Cimera Iberoamericana de caps d’estat i de govern que va començar ahir a Andorra van advocar per un acord internacional davant de futures pandèmies. El cap de govern andorrà, Xavier Espot, va fer una crida a l’“accés igualitari i equitatiu” a les vacunes, i la resta de mandataris van instar a “unir esforços” per “blindar una arquitectura mundial comuna a favor de la salut”.

El rei Felip VI i el president espanyol, Pedro Sánchez, van anar a Andorra per participar en la cimera de forma presencial. El copríncep francès, Emmanuel Macron, ho va fer de manera telemàtica i va assenyalar que “hem de vacunar al màxim les nostres poblacions” amb “col·laboració” entre tots.

Felip VI va dir que “no hi ha alternativa” a fer de la sostenibilitat “la base de la recuperació” i va reivindicar el paper d’Espanya “en la recuperació d’Iberoamèrica” després de la pandèmia. En el mateix sentit, Sánchez va afegir que “tots tenim molt a fer en aquest exercici de solidaritat”. La ministra portaveu del Govern espanyol, María Jesús Montero, va avançar que Sánchez anunciarà l’enviament de vacunes a Llatinoamèrica “quan l’emergència sanitària ho permeti”. Quant a la recuperació econòmica, Sánchez va assenyalar que passa per canvis estructurals com la transició energètica. Abans del començament de la cimera, els protocols per detectar casos de Covid van permetre detectar que deu dels dinou treballadors del complex hoteler que allotja els participants en la trobada internacional estaven contagiats.

Primer vol d’Andorra Airlines a la Seu

L’aerolínia Andorra Airlines va estrenar ahir els vols comercials a l’aeroport de la Seu. La companyia va traslladar la delegació de República Dominicana que participa en la cimera. El vol va comptar amb una vintena de passatgers, que van acabar el viatge fins al Principat amb bus. Per la seua part, l’avió de la comitiva espanyola va aterrar a Alguaire i va viatjar des d’allà en helicòpter al Principat.

Joan-Enric Vives, Felip VI i Xavier Espot, ahir a la primera jornada de la Cimera Iberoamericana.

Joan-Enric Vives, Felip VI i Xavier Espot, ahir a la primera jornada de la Cimera Iberoamericana.DIARI D’ANDORRA

tracking