SEGRE

Comença a Tàrrega el primer cribratge massiu amb proves d'automostra en un municipi a Catalunya

Salut ha detectat els darrers dies un increment de positius de covid-19 entre treballadors d'empreses de la ciutat

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut porta a terme aquest dimecres un cribratge poblacional a Tàrrega. Es tracta del primer municipi on es fa mitjançant proves PCR d'automostra, tal com ja s'ha efectuat en escoles i universitats. S'adreça a persones d'entre 18 i 65 anys, especialment a aquelles que hagin tingut contacte estret amb positius de covid-19 en l'àmbit laboral, després que s'hagin diagnosticat els darrers dies una elevada xifra de nous casos al municipi entre treballadors de petites i mitjanes empreses.

Les proves es fan al pavelló municipal d'Esports de la capital de la Segarra. Han començat a les 9.30h i s'allargaran fins a les 17.30h, amb una pausa al migdia de 13.30h a 14.30h. "Et diuen què has de fer i, la veritat, és que cap problema", ha assenyalat Montserrat Farré sobre el fet d'haver-se hagut de treure ella mateixa la mostra nasal.

Jaume Graset, una altra de les persones que ha participat al cribratge a Tàrrega, ha explicat que "l'experiència ha estat bona" malgrat que li feia "una mica de por". "M'han explicat com ho havia de fer tot, que havia de posar el palet alt i molt bé", ha afegit.

Un total de 165 persones es van inscriure al formulari web que va activar l'Ajuntament de Tàrrega per inscriure's al cribratge. Tot i això, han quedat places vacants i, per això, des del consistori han fet una crida a través de les xarxes socials per tal que si alguna persona no s'havia apuntat i està interessada en fer-se la prova, pot acudir directament al pavelló d'Esports. 

El cribratge al Pavelló Municipal d'Esports.

El cribratge al Pavelló Municipal d'Esports.Ajuntament de Tàrrega

tracking