SEGRE

ESNOTICIA

El Govern obre la porta a permetre a partir de dilluns la mobilitat a tot Catalunya

Budó reconeix que aquesta opció és sobre la taula i afirma que la decisió es prendrà entre avui i demà || Argimon constata que els índexs epidemiològics s'han mantingut estables durant els últims dies

Un control de mobilitat dels Mossos la setmana passada a Alcoletge.

Un control de mobilitat dels Mossos la setmana passada a Alcoletge.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Generalitat va obrir ahir la porta a aixecar dilluns el confinament comarcal i a restablir la lliure mobilitat al conjunt de Catalunya. Així ho van apuntar ahir diferents representants de la Generalitat, des de la consellera de presidència en funcions, Meritxell Budó, fins al secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Responien a publicacions de diferents mitjans que, al llarg de la jornada, havien donat per fet recuperar la mobilitat interior en territori català. Des del Govern, van reconèixer que aquesta possibilitat està sobre la taula, encara que van puntualitzar que la decisió es prendrà entre avui i demà.

Budó va recalcar que el final del confinament comarcal, prorrogat durant tota aquesta setmana, “està sobre la taula” encara que “la decisió encara no està presa” i dependrà de l’evolució dels indicadors epidemiològics. Per la seua part, Argimon va afegir que “nosaltres advocàvem per suavitzar les restriccions si els indicadors epidemiològics s’estabilitzaven, i portem un parell de dies en què així és”.

Abans de la lliure mobilitat a Catalunya es va plantejar el confinament en regions sanitàries o en vegueries

No obstant, el secretari de Salut Pública va recalcar que “hi ha cinc-centes persones a les unitats de cures intensives (UCI) dels hospitals catalans”, per la qual cosa va demanar “prudència”. La possibilitat que l’actual confinament comarcal doni pas a la lliure mobilitat a l’interior de Catalunya es planteja després que, durant els últims dies, es consideressin altres opcions intermèdies, com ara limitar la circulació a l’àmbit de les vegueries o de les regions sanitàries.

Sobre la conveniència o no de reduir les restriccions actualment en vigor, Argimon es va limitar a dir que “estudiarem tots els indicadors i dimecres ens pronunciarem”. D’altra banda, Argimon va opinar a títol personal sobre si s’ha de mantenir el toc de queda més enllà de l’actual estat d’alarma. “Personalment crec, com molts ciutadans, que la recuperació dels drets ha de ser una qüestió important i gradual que no hem d’oblidar”, va concloure.

El confinament comarcal deixa buit de turistes el Pirineu de Lleida

El confinament comarcal i la pròrroga que se li aplica durant tota aquesta setmana ha buidat de turistes el Pirineu de Lleida a l’inici de la temporada d’esports d’aventura, mentre la carretera d’accés a Andorra registra cues quilomètriques en cap de setmana. Això es deu al fet que el trànsit entre països sí que està permès i són molts els que desatenen les crides de la Generalitat, que insta a no desplaçar-se al Principat.

Aquesta situació provoca indignació entre el sector turístic, que reclama recuperar al més aviat possible la mobilitat entre les destinacions turístiques lleidatanes i l’àrea metropolitana de Barcelona, d’on procedeix la major part dels seus clients. Les empreses dedicades al turisme actiu han cancel·lat o canviat de dates nombroses activitats contractades a l’espera que la situació millori.

tracking