SEGRE

MUNICIPIS EDUCACIÓ

Projecten ampliar l'escola de Salardú al guanyar vint alumnes durant la pandèmia

El menjador s'utilitza ara com a aula i l'ajuntament preveu invertir més de 400.000 euros en aquestes obres || El cens de Naut Aran ha crescut en més de vuitanta veïns des de l'inici de la crisi sanitària

Imatge d’una classe de l’escola de Salardú el mes de setembre passat.

Imatge d’una classe de l’escola de Salardú el mes de setembre passat.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Naut Aran projecta ampliar l’escola Ruda de Salardú després de guanyar vint alumnes durant la crisi sanitària del coronavirus. Així ho van explicar fonts municipals, que van indicar que el col·legi ha passat de cinquanta a setanta alumnes, aproximadament. Aquest sobtat creixement ha obligat a utilitzar el menjador com a aula i ara els nens i nenes mengen al local social de Salardú. La junta de govern va aprovar a començaments de mes la memòria per a l’ampliació del centre, que preveu una inversió de més de 400.000 euros.

Naut Aran ha guanyat més de vuitanta habitants durant la pandèmia, molts d’ells persones que s’han instal·lat al municipi i treballen des d’allà a distància, i també antics veïns que han tornat als seus pobles d’origen. Val a recordar que la crisi sanitària i l’impuls del teletreball han disparat l’interès per instal·lar-se en pobles sense aglomeracions, la qual cosa ha provocat un augment del cens en nombrosos municipis de les comarques de Lleida. Per exemple, Vielha va sumar 85 nous veïns en entre el març i el setembre del 2020, mentre que l’Alta Ribagorça va guanyar l’any passat més de quatre-cents habitants.

Municipis rurals de Lleida han guanyat població des de l’inici de la crisi sanitària de la Covid

Aquest augment de població no només s’ha donat al Pirineu. També pobles del pla com Vinaixa, la Floresta, Granyena de les Garrigues i Preixana han tingut nous empadronaments en aquest període.

D’altra banda, altres municipis de Lleida plantegen també ampliacions de les seues escoles, però sense que això es degui a un augment de la població escolar. Un exemple d’aquest fet és Torrelameu, que preveu construir un nou edifici de dos plantes, annex al centre actual.

Comptarà amb dos aules, un despatx per als professors i un lavabo, mentre que a la planta baixa hi haurà un magatzem per al centre i l’ajuntament. L’alcalde, Carles Comes, va explicar que el col·legi té 58 alumnes.

Va destacar que el projecte permetrà unificar el centre en un únic edifici, ja que els alumnes d’Infantil estan actualment a l’immoble de l’escola bressol. Les obres del nou edifici començaran aquest any, acabaran el 2021 i suposaran una inversió de 460.000 euros, dels quals la Generalitat n’aportarà 200.000 i la resta, la Diputació i l’ajuntament.

Per la seua part, el consistori d’Alins projecta reformar l’escola i dotar-la d’una nova aula polivalent, en el marc d’un projecte que preveu una inversió d’uns 200.000 euros..

tracking