SEGRE

LLEIDA

El turisme es reactiva al Pirineu amb la lliure circulació a Catalunya

Hotels i empreses d'esports d'aventura tornen a rebre reserves || El sector celebra la fi del confinament comarcal després de més de dos setmanes sense visitants

Imatge d’ahir del camp de regates de Sort, completament buit.

Imatge d’ahir del camp de regates de Sort, completament buit.ESMERALDA FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’anunci de la fi del confinament comarcal i l’entrada en vigor de la lliure mobilitat a Catalunya a partir de dilluns ha fet que els hotels i les empreses d’esports d’aventura hagin tornat a rebre reserves per a les pròximes setmanes. La flexibilització de les restriccions, anunciada dijous pel Procicat, arriba després de més de dos setmanes en què les restriccions han deixat el Pirineu sense visitants.

En aquest sentit, el responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, Juli Alegre, va explicar ahir que la lliure circulació és una “molt bona notícia” i va assegurar que el punt final al confinament comarcal permetrà que “es reactivi el turisme”. El president de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Josep Castellarnau, va assegurar que el sector ha rebut amb satisfacció l’augment en la mobilitat i va apuntar que els clients han començat “a preguntar i a fer alguna reserva”, sobretot per al primer cap de setmana de maig.

Castellarnau va assenyalar que hi ha “bastants” hotels tancats al Pirineu, encara que va recordar que habitualment n’hi ha molts que no estan oberts a la primavera, quan ha acabat la temporada d’esquí..

Per la seua banda, el president de l’Associacio d’Esports d’Aventura del Pallars Sobirà, Flòrido Dolcet, va assenyalar que des de dijous estan rebent trucades per demanar informació i reservar. Va afirmar que actualment “la majoria de les empreses estan tancades”, encara que tornaran a obrir a partir de la setmana que ve.

Dolcet va dir que “confiem a tenir una temporada millor que l’anterior”, tenint en compte l’“experiència dels protocols de l’estiu passat i Setmana Santa” i l’evolució favorable del coronavirus.

Pel que fa als allotjaments rurals, el president de la Federació de Turisme Rural de Lleida, Jaume Ramon, va dir que hi ha “moltes cases” que ja tenien reserves per a aquestes dates i també per al maig i juny. En aquest sentit, va apuntar que “depenent de les restriccions que hi ha, es van cancel·lant les reserves”. Val a recordar que el confinament comarcal va entrar en vigor el passat 9 d’abril, just després d’una campanya de Setmana Santa en què les comarques de Lleida van rebre uns 100.000 turistes. Van ser més que la mateixa temporada del 2019, abans la crisi sanitària de la Covid.

tracking