SEGRE

TRIBUNALS MENORS

A judici un acusat d'abusar de dos nens de 7 anys a Prats i Sansor

Segons les acusacions, aprofitava que es quedava tot sol amb les víctimes quan anaven a casa seua a jugar || Era menor d'edat quan suposadament les va agredir

Vista dels jutjats de Lleida, on se celebrarà la vista dijous.

Vista dels jutjats de Lleida, on se celebrarà la vista dijous.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Jutjat de Menors jutjarà dijous vinent un jove lleidatà de 27 anys acusat d’abusar sexualment de dos nens de 7 anys quan era menor d’edat a Prats i Sansor, a la Cerdanya lleidatana. Els fets van tenir lloc entre el 2008 i el 2011 i el cas arriba ara a judici perquè les víctimes no han pogut denunciar fins a complir la majoria d’edat per les seqüeles que arrosseguen a causa dels abusos soferts.

Segons assenyala l’escrit de la Fiscalia i de l’acusació particular, exercida per l’advocada Cecília Ferrer, l’acusat aprofitava que els menors anaven a casa seua a jugar amb el seu germà petit, a Prats i Sansor, per abusar-ne quan es quedaven sols. Una de les víctimes ha denunciat abusos amb accés carnal entre el 2008 i el 2009, quan tenia 7 anys. En el cas de la segona, els tocaments s’haurien produït en diverses ocasions entre febrer del 2009 i desembre del 2011.

L’acusat va ser denunciat per abusos a menors quan era monitor al Vendrell l’agost del 2019

Tant la Fiscalia com l’acusació particular imputen l’investigat, que va estar en presó preventiva per una altra denúncia d’abusos a menors al Vendrell quan era monitor l’agost del 2019, pels delictes continuats d’abús sexual.

El Ministeri Públic sol·licita una condemna de dos anys i mig d’internament en règim tancat així com tres anys i onze mesos de llibertat vigilada.

Per la seua part, l’acusació particular sol·licita sis anys d’internament per cada delicte d’abús sexual a menors de 16 anys. A més, sol·licita en total de deu anys de llibertat vigilada, una indemnització pels danys soferts a les víctimes i que l’acusat, en cas de ser condemnat, sigui inhabilitat per exercir professions en les quals tingui contacte amb menors.

L’acusació assenyala que les víctimes encara reben tractament psicològic pels abusos soferts i que van tardar anys a poder denunciar-ho per la vergonya i la por que patien.

Per la seua part, la defensa demana l’absolució a l’assenyalar que es tracta d’una denúncia falsa.

La prescripció es compta a partir que la víctima compleix 35 anys

El ple del Congrés va aprovar la setmana passada la llei de protecció a la infància i l’adolescència davant de la violència que, entre altres aspectes, amplia el termini per iniciar la prescripció dels delictes greus fins que la víctima compleixi 35 anys per evitar que els casos quedin impunes i permet denunciar-los fins als 50 anys. Els experts assenyalen que les víctimes no denuncien els fets quan són menors i que no aconsegueixen fer-ho fins a arribar a l’etapa més adulta, i destaquen que la majoria dels agressors són coneguts de les víctimes, fins i tot del seu entorn familiar.

La Fiscalia de Lleida va obrir l’any 2019 un total de 59 diligències d’investigació per delictes d’abusos sexuals comès sobre menors de 16 anys, de les quals quaranta van ser per abús sexual i quatre per agressió.

tracking