SEGRE

EDUCACIÓ PROJECTES

Almenar retira el concurs de la guarderia per les queixes

Anul·la la licitació i redacta un nou plec de clàusules || Donarà més pes al projecte educatiu, com demanaven les famílies

La reunió del passat dia 7 entre l’ajuntament i les famílies.

La reunió del passat dia 7 entre l’ajuntament i les famílies.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Almenar ha anul·lat la licitació que havia publicat per encarregar la gestió de l’escola bressol Bambarol, que actualment té una trentena d’alumnes. Aquesta decisió arriba arran de les queixes dels pares, que demanaven que es donés més pes al projecte educatiu en la valoració de les ofertes presentades. L’alcaldessa, Teresa Malla, va explicar que el concurs “es va retirar per treballar-lo millor”. En aquest sentit, va apuntar que ja “s’ha redactat un nou plec de clàusules” i va dir que l’Ampa ha aportat propostes a l’ajuntament per a la seua elaboració.

Malla va assenyalar que ara s’ha assignat una major puntuació al projecte educatiu i també s’han concretat al plec els horaris del centre. La primera edil va assegurar que la documentació ja “s’ha enviat a l’oposició i a l’Ampa perquè l’estudiïn”. Així mateix, va avançar que l’objectiu és tornar a obrir la licitació com més aviat millor, ja que la nova gestió de la llar d’infants ha d’estar llesta per al pròxim curs escolar.

Familiars celebren que “s’hagi parat el concurs i que se’ns hagi escoltat”

Per la seua part, fonts de les famílies van assenyalar que estan “contents que hagin parat el concurs i que ens hagin escoltat” i van apuntar que estan acabant de revisar els nous plecs que els han enviat des de l’ajuntament.

A començaments de mes les famílies van expressar les seues queixes per la licitació, ja que van assegurar que en els criteris per a l’adjudicació de la gestió s’atorgava més pes a “aspectes econòmics” que al projecte educatiu. També van lamentar no haver estat informats sobre el concurs.

Per això, el consistori es va reunir amb els pares i mares el passat 7 d’abril. Després d’aquest encontre, l’ajuntament ja va avançar que estudiarien millorar alguns aspectes de la licitació. Val a recordar que llavors Malla va explicar que quan va obrir l’escola bressol, fa uns setze anys, es va adjudicar la gestió sense concurs i la situació s’havia de regularitzar. Per aquesta raó, la van licitar per un termini de dos anys, prorrogables com a màxim a dos més.

tracking