SEGRE

INFRAESTRUCTURES COMUNICACIONS

Reformen la carretera de Lles, d'accés a les pistes de nòrdic

Hi inverteixen 1,3 milions d'euros i estarà llesta a finals d'any

Els operaris treballaven ahir al tram de via que es preveu reformar.

Els operaris treballaven ahir al tram de via que es preveu reformar.C,SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació ha iniciat les obres de condicionament, millora i pavimentació asfàltica d’un tram de 2,5 quilòmetres de la carretera LV-4036 entre la N-260, a Martinet, i Lles de Cerdanya. Es tracta de la segona fase de la reforma integral i suposa una inversió de gairebé 1,3 milions d’euros. La corporació va renovar 2 dels 9 quilòmetres que té el vial el 2016 després de més de quaranta anys de reivindicació dels veïns.

Fonts de l’ajuntament van explicar ahir que les obres, que van començar fa un mes, podrien estar llestes abans que acabi l’any.

“Confiem que per a la temporada d’esquí tinguem la carretera renovada”, va dir l’alcalde, Daniel Olivera. Els operaris regulen el trànsit amb pas alternatiu i la previsió és que calgui un tall total.

La carretera és una important via de comunicació per al nucli de Lles però també per als d’Aransa, Travesseres, Músser i Viliella, i serveix d’accés a dos estacions d’esquí nòrdic del municipi, a banda de zones d’interès natural i turístic com els llacs de la Pera o el de l’Orri. Olivera espera que l’agost, un mes de màxima afluència de turisme al municipi, l’obra estigui ja avançada i l’afectació “sigui mínima”. Els treballs s’efectuen de dilluns a divendres, mentre que els caps de setmana i festius no es treballa.

La intervenció consisteix a suavitzar els revolts i ampliar la plataforma per la qual circulen els vehicles, que també presenta un estat del paviment molt deficient. Quedarà pendent la renovació de l’últim tram de quatre quilòmetres de carretera, des de Travesseres fins a enllaçar amb l’N-260, a Martinet.

tracking