SEGRE

ESNOTICIA

Un municipi de Lleida, entre els 20 municipis catalans amb més taxa de mortalitat per Covid

Hi han mort un 13,13% de les persones que han contret el coronavirus des de l’inici de la crisi sanitària

Imatge d’arxiu de la residència de Tremp, on hi va haver 61 morts per coronavirus.

Imatge d’arxiu de la residència de Tremp, on hi va haver 61 morts per coronavirus.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tremp és un dels vint municipis catalans amb una major taxa de mortalitat per la Covid. En concret, segons les dades publicades ahir per El Periódico, a la capital del Jussà han mort un 13,13% de les persones que han contret el coronavirus des de l’inici de la crisi sanitària. Val a recordar que la localitat va registrar un greu brot de coronavirus a la residència Fiella, on es van encomanar la pràctica totalitat dels usuaris i van morir 61 avis.

No obstant, deu poblacions més superen la taxa de letalitat de Tremp. En aquest sentit, el percentatge de morts més elevat és el de Vilalba Sasserra (Vallès Oriental), amb un 21,74%, on també hi va haver un focus al geriàtric.

Rosselló, el Palau, Naut Aran, Artesa de Lleida i Corbins no han registrat cap mort

De fet, a la gran majoria dels vint municipis catalans que ostenten els índexs de mortalitat més elevats s’han registrat brots de coronavirus a les seues residències per a la tercera edat.

Mentrestant, deu dels municipis amb més població de Catalunya concentren el 47% dels morts per Covid des que va començar la pandèmia. Entre aquests es troben Barcelona, que encapçala el rànquing amb 6.470 defuncions fins al 12 d’abril, i Lleida ciutat, en novena posició amb 273 traspassats.

Per la seua part, un total de 324 localitats no han registrat fins ara ni un sol mort per Covid. Aquest és el cas de Rosselló, el Palau d’Anglesola, Naut Aran, Artesa de Lleida i Corbins.

tracking