SEGRE

MUNICIPIS GESTIÓ

Juneda compra un carrer i una pista per a esdeveniments populars per 245.000 €

A propietaris particulars per millorar accessos i donar més serveis als veïns

El vial que l’ajuntament ha comprat a un particular.

El vial que l’ajuntament ha comprat a un particular.A.J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Juneda ha adquirit un carrer i la pista Parc Alegria a sengles particulars per un total de 245.000 euros, en el primer cas per fer millorar urbanístiques i facilitar l’accés els veïns i, en el segon, per dotar els joves d’espais on organitzar esdeveniments i activitats esportives. Segons l’alcalde, Antoni Villas, respecte al carrer, es tracta d’un vial d’uns 1.000 metres quadrats en forma de L de propietat privada que dona a la part posterior d’unes 25 cases. L’esmentat vial s’utilitza com a accés a garatges de cotxes i tractors.

“Els veïns sempre han tingut el pas permès però hem cregut que és oportú negociar amb l’amo la comprar d’aquest solar urbà de cara a millorar la zona que ara és de terra i es converteix en un fangar cada vegada que plou”, va indicar l’alcalde. El consistori ha pagat un total de 25.000 euros.

Ara, consultarà als veïns de les cases annexes com urbanitzar el vial i com sufragar les despeses de les obres de reforma.

Pel que fa a la pista Parc Alegria, es tracta d’un equipament on se celebren una gran quantitat d’actes de festa major.

“S’ha anat utilitzant des de fa més de trenta anys i per a això el consistori paga un lloguer anual des del 1990 als amos”. Ara, el consistori ha considerat que és millor adquirir-lo, ja que el lloguer suposa una despesa d’uns 15.000 euros anuals, va explicar Villas.

El preu acordat per a la venda és de 220.000 euros, atès que es tracta d’un ampli espai cobert. L’objectiu, segons l’alcalde, és que es dediqui a esdeveniments i actes juvenils tant lúdics com esportius. “De fet, ja s’utilitza moltes vegades com a zona d’entrenament de futbol sala i hoquei patins, però creiem que cal que els joves tinguin el seu espai."

tracking