SEGRE

SUCCESSOS TRIBUNALS

Accepta un any de presó per haver estafat 45.000 euros a un ancià

La víctima és un oncle de la parella de la condemnada i li treia diners del compte sense el seu permís || Fiscalia rebaixa la petició de cinc anys a l'admetre els fets

Vista de l’Audiència Provincial d’Osca.

Vista de l’Audiència Provincial d’Osca.HERALDO DE ARAGÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència d’Osca ha condemnat a un any de presó una dona per estafar 45.000 euros a un ancià de Binèfar. Una pena imposada després de reduir la petició inicial la Fiscalia (que sol·licitava cinc anys de presó per un delicte d’estafa) a l’acceptar els fets i indemnitzar la víctima.

L’ancià, de 92 anys, és oncle de la parella de la condemnada i aquesta s’aprofitava de la seua vulnerabilitat, segons la sentència, per treure-li diners del compte sense que el perjudicat ho sabés. L’acord contempla la condemna d’1 any de presó, que quedarà suspesa pel termini de dos anys sempre que no torni a cometre cap delicte en aquest termini i al pagament de la responsabilitat civil, que és de 45.000, en el termini de tres mesos.

Segons la sentència, l’acusada, que en el moment dels fets estava casada amb el nebot de la víctima, “actuant per tal d’obtenir un benefici patrimonial il·lícit”, sense tenir en cap cas autorització del seu legítim propietari i sense ple coneixement d’aquest últim, durant els mesos de gener del 2017 a setembre del 2018, va efectuar diferents extraccions de diners del compte del perjudicat.

El tribunal considera que es va aprofitar del dèficit visual i de la sordesa parcial de la víctima, de 92 anys

La quantitat total estafada és de 45.000 euros i el tribunal assenyala que la condemnada es va aprofitar “de l’edat de la víctima, que firmava els rebuts desconeixent que aquestes quantitats de diners eren extretes del seu compte i no destinant els diners per al benefici d’aquest”. A més, recorda que el perjudicat té un dèficit visual greu i hipoacúsia (sordesa parcial).

En els últims mesos, han augmentat els judicis per delictes d’estafa, també a l’Audiència de Lleida, que té previstes vistes en les properes setmanes. Des de començament d’any, la Fiscalia ha acusat un veí de Peníscola per presumptament apropiar-se 130.000 euros que li van ingressar per error en el seu compte mentre que el TSJC ha ratificat la pena imposada a una parella per estafar 1,2 milions simulant accidents.

Els Mossos reben onze denúncies per estafa al dia enguany a Lleida

Les estafes són pràcticament l’únic delicte que ha augmentat l’últim any de pandèmia i ja es registren de mitjana onze denúncies al dia a les comarques lleidatanes en el que va del 2021. Segons les dades dels Mossos d’Esquadra, en el primer trimestre de l’any es van conèixer un total de 1.007 casos, la qual cosa suposa un increment del 27,6% respecte al mateix període de temps del 2020, abans de la pandèmia per la Covid-19.

Durant l’any passat, la policia catalana ja va detectar un augment de les estafes, sobretot a través d’internet, arran d’un increment de l’ús de les noves tecnologies durant el confinament i les restriccions de mobilitat. D’aquesta forma, el 2020 es van registrar un total de 3.611 denúncies per estafes a la província de Lleida. 

tracking