SEGRE

RENOVABLES PROJECTES

Enel promou un parc eòlic als Omells amb l'aval del consistori

El permís d'obres per a la seua implantació comportaria 1,2 milions a l'ajuntament || La filial d'Endesa té llum verda provisional per fer-ne un altre a Fulleda

Molins de vent a la Granadella. A les Garrigues en funcionen 87 i s’ha demanat instal·lar-ne 64 més.

Molins de vent a la Granadella. A les Garrigues en funcionen 87 i s’ha demanat instal·lar-ne 64 més.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En ple debat sobre l’allau de projectes d’energies renovables a Catalunya, amb especial incidència a les comarques de Lleida, l’ajuntament dels Omells de na Gaia ha rebut amb els braços oberts un projecte per a la implantació d’una desena de molins de vent al municipi. L’alcalde, Delfí Escoté, va destacar que “seria una solució al nostre endeutament i passaríem de ser el municipi més endeutat d’Espanya al municipi més sanejat”. El consistori es troba en números vermells per una indemnització judicial.

En aquest sentit, va explicar que “només el permís d’obres ascendiria a 1,2 milions d’euros i els 18 mesos d’obres donarien vida al poble, a més de la previsió de crear dos llocs de treball”. Escoté també va indicar que es tracta de 9 molins i el més pròxim al nucli de població està situat a uns 750 metres. L’alcalde dels Omells va afegir que “la majoria, un 95% dels veïns, estan a favor del projecte”. En cas que segueixi endavant, es farà una presentació oficial.

Amics de Montblanquet i veïns d’altres municipis rebutgen la iniciativa per a nou molins de vent

En canvi, l’Associació d’Amics de Montblanquet i veïns de municipis pròxims van mostrar rebuig a la iniciativa. El projecte va a càrrec d’Enel Green Power España, filial d’Endesa, que s’encarrega del desenvolupament d’energies renovables.

Fonts de la companyia van confirmar que el projecte és un redisseny d’un d’anterior que s’havia d’ubicar entre els Omells i Vallbona de les Monges i que va ser rebutjat per la ponència ambiental de renovables. El nou projecte situa els molins de vent al coll de Traginers.

L’empresa promou també un parc eòlic a Fulleda, que inicialment s’ha aprovat en consulta prèvia però que està condicionat per la protecció de l’avifauna i la preservació de l’àguila reial. La ponència ambiental de renovables ha tramitat projectes per a la instal·lació a Lleida de 411 molins i ha rebutjat 4 parcs a l’Urgell, la Noguera i les Garrigues.

Protesta contra l’allau de projectes de renovables

La plaça Sant Jaume de Barcelona acollirà diumenge una concentració d’associacions de tot Catalunya per protestar contra el model de transició energètica. Segons l’Espitllera Fòrum d’Estudis Segarrencs, l’actual model continua deixant el control de la producció d’energia en mans de les empreses sense comptar amb el territori. També lamenten la massificació de projectes de plantes eòliques i solars, que hipotecaran el territori. L’associació de micropobles és una de les convocants.

tracking