SEGRE

ESNOTICIA

El Govern no tornarà la gestió de la residència de Tremp a la Fundació Fiella

Planteja de moment deixar-la en mans de Sant Joan de Déu durant quatre anys || Al centre, intervingut des del 28 de novembre, es va registrar un brot de Covid-19 que va causar 61 morts

Un cotxe fúnebre davant de la residència de Tremp el mes de desembre passat.

Un cotxe fúnebre davant de la residència de Tremp el mes de desembre passat.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La gestió de la residència de Tremp no tornarà a mans de la Fundació Fiella i la continuarà assumint Sant Joan de Déu-Terres de Lleida almenys durant els quatre anys vinents. Aquesta és la proposta inicial que ha fet el departament de Treball, Afers Socials i Famílies en el marc del debat que manté sobre el futur del geriàtric, on a finals de l’any passat es va registrar un greu brot de Covid que va causar 61 morts. Fonts de la Generalitat van assegurar ahir que, després de fer-se públic que descarta tornar la gestió a la fundació, aquestes negociacions es troben ara per ara en stand by.

Segons va avançar Eldiario.es, un cop analitzades les actes de la inspecció dels serveis socials i la intervenció del centre davant de les “greus deficiències” que s’hi van detectar, el departament va requerir a la fundació que trobés una nova gestora per a la residència amb el vistiplau de la conselleria. La proposta de l’entitat ha estat Sant Joan de Déu, que és al capdavant del geriàtric des del gener passat.

Fonts de la Fundació van assegurar que no en tenen cap comunicació oficial

Des del patronat de la Fundació Jaume Fiella, el seu president, Juan Antonio Mateo, va confirmar mantenir converses amb la conselleria per trobar la millor solució però va negar haver arribat a un acord definitiu. Per la seua part, fonts de l’entitat van assenyalar que no tenen cap comunicació oficial sobre la decisió.

Val a recordar que la conselleria de Salut va intervenir el geriàtric el 28 de novembre i el va posar en mans de Gestió de Serveis Sanitaris (GSS). No obstant, a començaments de gener la va traspassar a Sant Joan de Déu-Terres de Lleida, que actualment continua al capdavant del centre.

Mentrestant, la Fiscalia de Lleida va obrir diligències d’investigació penal contra la direcció de la residència per 61 presumptes delictes d’homicidi per imprudència. En aquest sentit, fonts judicials van assenyalar que la Fiscalia està pendent de rebre l’informe dels Mossos, que ja han acabat les accions prèvies i els interrogatoris que havien de dur a terme.

tracking