SEGRE

TURISME INICIATIVES

La ruta per la Vall del Sió estarà senyalitzada a l'agost

Setanta quilòmetres de recorregut a peu, en bici o a cavall

Una imatge de la Peixera d’Ossó de Sió.

Una imatge de la Peixera d’Ossó de Sió.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ruta turística per la Vall del Sió, que discorre per quinze municipis entre Sant Guim de Freixenet i Balaguer, comptarà amb una senyalització bàsica a l’agost i els visitants podran seguir a peu, en bici o a cavall els 70 quilòmetres de traçat que segueix paral·lel al riu Sió en tot aquest tram. L’alcalde d’Estaràs, Jaume Trilla, un dels impulsors del projecte, va explicar que s’inaugurarà l’últim trimestre de l’any una vegada que s’hagin instal·lat els plafons informatius.

Mentrestant, el departament de Territori invertirà 80.000 euros en la senyalització tècnica. Els alcaldes, reunits el cap de setmana passat a Agramunt, van acordar donar-se dos mesos per aprovar en els respectius plens el conveni de la ruta. L’acord regula qüestions com el manteniment de l’itinerari, l’administració o la seua publicitat. L’alcaldessa d’Agramunt, Sílvia Fernández, va oferir allotjar la seu física de la ruta i assignar un responsable de promoció.

Trilla va dir que el Consorci de la Catalunya Central finançarà el web. L’alcalde de Cervera, Joan Santacana, va explicar que han de resoldre alguns punts negres com el pas per carreteres principals: C-13, C-14 i L-310.

tracking