SEGRE

TURISME DESTINACIONS

Els treballs per reobrir Mont-rebei es retarden almenys fins a l'estiu

Segons l'ajuntament d'Àger, i la Diputació confirma 85.000 euros per a obres

Imatge d’arxiu del congost de Mont-rebei.

Imatge d’arxiu del congost de Mont-rebei.A. A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les obres per reobrir el sender de Mont-rebei a Corçà no s’iniciaran almenys fins a principis d’estiu, la qual cosa condicionarà també l’obertura al públic del congost. L’ajuntament d’Àger encara no disposa dels fons de la Diputació (85.000 euros) per poder retirar les roques caigudes al novembre amb el despreniment, i “això no ens permet adjudicar els treballs per reobrir el congost, tancat des de fa més de cinc mesos”, va explicar l’alcaldessa d’Àger, Mireia Burgués.

“Tots aquests tràmits provoquen que com a mínim fins a principis d’estiu no es puguin iniciar les obres i això pot ser molt perjudicial per a les empreses del sector turístic i els turistes que visiten Mont-rebei”. Burgués Va afegir que està previst que aquest mes de maig el ple de la corporació provincial aprovi els fons per a les obres a Corçà.

.

Fonts de la Diputació van assenyalar que el consistori pot iniciar els tràmits per adjudicar les obres perquè té el compromís dels fons de 85.000 euros assegurat. Burgués va recalcar que encara que s’agilitzin al màxim els treballs, l’obertura de l’accés condicionarà molt la campanya de l’estiu turísticament. “Confiem que si els treballs es duen a terme a l’estiu no afectin la pràctica d’activitats aquàtiques”, va dir.

D’altra banda, el consistori d’Àger s’ha reunit aquesta setmana amb la firma Prames, que redacta el pla d’usos del congost i vol evitar la massificació turística i regular les activitats, per aportar propostes per a la protecció de l’espai natural. El document estarà consensuat amb les empreses que ofereixen activitats a la zona per poder atendre les seues necessitats i compaginar les activitats turístiques amb la preservació de l’entorn natural.

tracking