SEGRE

IDESCAT RENDA PER FAMÍLIES

Solsonès i Aran, on més creix la renda per habitant a Catalunya

La riquesa familiar baixa a l'Alta Ribagorça, encara que es manté elevada, segons l'Idescat || Quatre municipis del Segrià, entre els 21 amb menys recursos

Vista del Pont de Suert, capital de la Ribagorça.

Vista del Pont de Suert, capital de la Ribagorça.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Solsonès i la Val d’Aran van ser les zones on més es va incrementar la renda per habitant el 2018, segons dades fetes públiques ahir per l’Idescat. Encapçalen el rànquing per al conjunt de comarques catalanes juntament amb la Cerdanya, que va liderar el creixement, amb un 6,6% més que l’any anterior.

Al Solsonès la renda va pujar un 6,2% i a Aran, un 5,8%, més del doble que la mitjana catalana (2,1%). En el costat contrari, l’Alta Ribagorça va ser l’única comarca lleidatana on la renda familiar va disminuir, en aquest cas, amb un 1,1% negatiu.

Les famílies catalanes tenen una renda mitjana de 17.300 euros per habitant i a Lleida cap comarca assoleix aquesta xifra. Les que més s’hi aproximen són Aran (15.900 euros per habitant) i el Segrià (15.700 euros).

En canvi, les Garrigues i la Noguera són les més pobres en aquest sentit, amb 13.800 euros per habitant, tant de Lleida com de Catalunya (només per sobre del Montsià, amb 12.900). L’Idescat analitza per primer cop la renda per municipis de 1.000 a 5.000 habitants.

En aquest punt, destaca que cinc localitats de Lleida (quatre del Segrià: Seròs, Albatàrrec, Torres de Segre i Aitona) i Montferrer se situen entre els 21 amb menys renda i no n’hi ha cap entre els 21 més rics. Aitona se situa a l’últim lloc del rànquing, amb una mitjana d’11.500 euros per habitant.

Segrià i Segarra, comarques en les quals més famílies viuen del salari El Segrià, la Segarra i el Pla d’Urgell són les comarques en les quals més famílies viuen dels seus salaris, davant altres fonts d’ingressos com els excedents bruts d’explotació (beneficis empresarials o lloguers, per exemple) o prestacions socials. Per contra, la Cerdanya, el Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça és on hi ha més beneficis bruts d’explotació (en els tres casos superen el 30 per cent dels ingressos) i el Jussà i les Garrigues, on més pes tenen les prestacions socials en les rendes familiars, segons l’Idescat.

tracking