SEGRE

FAUNA GRANS DEPREDADORS

Denuncien el primer atac de l'os després de la hibernació

Un xai a Gessa || El Conselh ho investiga i diu que els indicis només confirmen que el plantígrad en va consumir la carn

Imatge del xai mort a Gessa.

Imatge del xai mort a Gessa.UNIÓ DE PAGESOS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unió de Pagesos va denunciar ahir el que seria el primer atac de l’os aquesta primavera després de la hibernació. La responsable de Medi Rural i Polítiques de Muntanya del sindicat, Raquel Serrat, va explicar ahir que es tracta d’un xai que van trobar mort dissabte a Gessa, a Naut Aran. Serrat també va insistir a demanar que “es faci una correcta gestió” de la fauna salvatge.

Per la seua part, des del Conselh Generau van assegurar que els agents de Medi Ambient es van desplaçar fins a la zona de Sant Martí de Corilha i “van evidenciar que l’animal havia estat consumit per un os, però no van poder confirmar que la causa de la mort hagués estat l’atac d’un plantígrad”. No obstant, el govern aranès va assegurar que indemnitzarà la mort de l’animal al ramader afectat “per cobrir la pèrdua del cap de bestiar ja que els indicis de presència de l’os eren evidents”. Van apuntar que van recollir les restes del xai per dur a terme “anàlisis addicionals”.

La Generalitat va confirmar a finals de març que la població d’ossos al Pirineu ja ascendeix almenys a 64 exemplars i va assenyalar que el 2020 se’n van registrar 16 cries de 9 femelles, la xifra més alta fins a la data. Així mateix, el Govern ja va assegurar la setmana passada que només preveu la substitució dels tres plantígrads morts per la intervenció humana durant l’any passat (entre els quals es troba el polèmic Cachou) si és necessari a nivell genètic. Aquestes declaracions van arribar després que la Comissió Europea enviés una carta al govern francès en la qual instava l’executiu gal a reposar aquests tres exemplars en col·laboració amb Espanya (vegeu SEGRE de dijous).

Imatge del xai mort a Gessa.

Imatge del xai mort a Gessa.UNIÓ DE PAGESOS

tracking